- Kunne aldri skjedd i noe annet land

Microsoft-gründer Bill Gates snakket der fremme. Bakerst i lokalet prikket Telenor-sjefen statsministeren på skuldra.

DAVOS-VETERAN: Telenor-sjef Sigve Brekke har etterhvert blitt en veteran i World Economic Forum-sammenheng. Han er helt uenig med kritikerne som mener det blir mye prat og lite handling når statsledere, toppledere, investorer og interesseorganisasjoner samles i Davos hver vinter. Foto: Nicolai Eriksen
DAVOS-VETERAN: Telenor-sjef Sigve Brekke har etterhvert blitt en veteran i World Economic Forum-sammenheng. Han er helt uenig med kritikerne som mener det blir mye prat og lite handling når statsledere, toppledere, investorer og interesseorganisasjoner samles i Davos hver vinter. Foto: Nicolai Eriksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS / FORNEBU (Børsen): Det tok Telenor-sjef Sigve Brekke fem minutter å få statsminister Erna Solberg (H) med på den snedige planen han hadde klekket ut sammen med sin svenske venn og forbindelse Mats Granryd et par dager tidligere.

To år seinere møtes toppsjefene i noen av de femten største nordiske selskapene jevnlig. De har også etablert en kanal direkte inn til de nordiske statsministerkontorene.

- Det er ganske unikt, det vi har fått til, sier Brekke i det han hiver seg inn på samme shuttlebuss som Børsen i den sveitsiske alpebyen Davos. Brekke er veteran, han er med for sjette gang når verdenseliten samles i regi av World Economic Forum.

Gikk bort til henne

Kritikerne hevder gjerne at det blir mye prat og lite handling når statsledere, toppledere, investorer og interesseorganisasjoner samles i Davos.

- Jeg deler ikke den kritikken, sier Brekke.

For ham var det en uformell prat i Davos i 2018 som la grunnlaget for det som i 2020 framstår som et eksklusivt nordisk topplederforum.

- Vi visste at Erna (Solberg) skulle på samme arrangement som Mats (Granryd) og meg. Det spesielle med Davos er at man ofte har fem minutter her og fem minutter der. Så da gikk vi bort til henne og la fram ideen som et godt eksempel på den nordiske modellen, sier Brekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer