«Piazza della Torgallmenningen»:

- Kuppet av festbrems-KrF

KrF har kalt årets valg i Bergen for et «skjenkevalg» og får stempelet «festbrems-KrF» i retur. MDG vil ha søreuropeisk stemning i Bergen sentrum.

DRØMMEN: MDG i Bergen vil skape en bergensk versjon av Piazza San Marco i Venezia. Foto: Goran Kovacic / PIXSELL / NTB
DRØMMEN: MDG i Bergen vil skape en bergensk versjon av Piazza San Marco i Venezia. Foto: Goran Kovacic / PIXSELL / NTB Vis mer
Publisert

Torgallmenningen, «Ølallmenningen» eller «Piazza della Torgallmenningen». Kjært barn har som kjent mange navn, og den store, grå plassen i Bergen sentrum ser ikke ut til å være noe unntak.

Nå er den ikke bare i Bergen sentrum, men også i sentrum for begivenhetene.

For fra 1. juli i år har bergenserne kunnet drikke sin utepils på det som av KrF har fått økenavnet «Ølallmenningen» - neppe noe som er ment som en kjærlighetserklæring til alkoholserveringen der.

- Det er et skjenkevalg. Dette valget vil avgjøre hvordan skjenkingen blir på Torgallmenningen og i resten av sentrum i en god stund framover, sa KrFs førstekandidat i Bergen, Joel Ystebø, denne uka.

Med det mer enn antydet Ystebø at en stemme til KrF er en stemme for å gravlegge «Ølallmenningen» en gang for alle.

- Kuppet av KrF

Med det hisset han på seg MDGs førstekandidat Thor Haakon Bakke.

For i den grønne leiren har man nemlig klokkertro på at Torgallmenningen på sommerstid kan omgjøres til «Piazza dela Torgallmenningen» - en vestlandsk versjon av Piazza San Marco i Venezia.

I det hele tatt ser det ut til at Bakke og gjengen ofte ser til Venezia for inspirasjon. Der er det som kjent også innført et forbud mot cruiseskip, noe Bakke garantert hadde gjennomført om han fikk diktatorisk fullmakt i Bergen. Men det er en avsporing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.