Ukrainas ambassadør:

- Kutt alle bånd

Ukrainas ambassadør til Norge støtter Freia-boikotten, og tar til orde for en fullstendig boikott av alle selskaper som fortsetter handel i eller med Russland.

FREIA-BOIKOTT: En rekke norske selskaper har valgt å boikotte Freia. Den norske sjokoladeprodusenten eies nemlig av amerikanske Mondelez, som har valgt å fortsette sin virksomhet i Russland. Foto: NTB
FREIA-BOIKOTT: En rekke norske selskaper har valgt å boikotte Freia. Den norske sjokoladeprodusenten eies nemlig av amerikanske Mondelez, som har valgt å fortsette sin virksomhet i Russland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ukrainas ambassadør til Norge, Lilija Hontsjarevytsj, anklager Freia-eier Mondelez for å finansiere Vladimir Putins fullskala krig mot Ukraina ved å fortsette handel i og med Russland.

Overfor Dagbladets Børsen gir ambassadør Hontsjarevytsj uttrykk for at hun støtter boikotten mot Freia, og ber norske selskaper og forbrukere om å innføre en fullstendig boikott av selskaper som ennå har økonomiske bånd til Russland.

- En rekke ledende internasjonale og norske selskaper har allerede stengt ned sine russiske virksomheter og handel med Russland. Dessverre har andre, som Mondelez-gruppa, som eier Freia, fortsatt å bidra med penger til den russiske statskassa, skriver Hontsjarevytsj i en uttalelse til Børsen.

- Ved å gjøre det, finansierer de Russlands fullskala krig mot Ukraina og forsyner aggressoren med ressursene de sårt trenger for å fortsette å terrorisere og brutalt myrde vår sivilbefolkning, legger ambassadøren til.

Disse boikotter Freia

Mondelez er et av flere selskaper som står oppført på Ukrainas «svarteliste» over internasjonale selskaper som ukrainske myndigheter mener «sponser» Russlands krigføring i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer