Kutter 1000 - Tungt budskap

Coronakrisa rammer hotellkjeden knallhardt. Nå kuttes 1000 årsverk. - Et tungt budskap, sier administrerende direktør Asle Prestegard.

CORONAKUTT: Scandic-kjeden kutter 1000 årsverk som følge av redusert etterspørsel i kjølvannet av coronakrisa. Foto: NTB scanpix
CORONAKUTT: Scandic-kjeden kutter 1000 årsverk som følge av redusert etterspørsel i kjølvannet av coronakrisa. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt klart et tungt budskap å gå ut med. Dette er en situasjon vi svært gjerne skulle vært foruten, sier administrerende direktør Asle Prestegard i Scandic Hotels Norge til Børsen.

Han roser og takker de ansatte for godt samarbeid og kriseforståelse.

Nedbemanningene vil påvirke hotelldriften over hele landet, men så langt er det ingen planer om nedleggelser, opplyser Prestegard til Børsen.

Reiserestriksjoner og begrensninger i hvor mange som kan samles har vært effektive tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset. Samtidig er reiselivet en av bransjene som er hardest rammet av restriksjonene.

- Scandic Norge er hardt rammet av coronakrisen og står i en krevende økonomisk situasjon. Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, utdyper Prestegard.

De siste månedene har de fleste Scandic-hotellene vært helt eller delvis stengt.

Krevende tid i møte

- Når hotellene nå gjenåpnes, forventes det en gradvis vekst i etterspørselen, men i likhet med andre aktører i bransjen går Scandic Norge en krevende økonomisk tid i møte. Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har selskapet besluttet å nedbemanne med om lag 1000 årsverk, heter det i meldingen fra selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer