Kutter 1000 - Tungt budskap

Coronakrisa rammer hotellkjeden knallhardt. Nå kuttes 1000 årsverk. - Et tungt budskap, sier administrerende direktør Asle Prestegard.

CORONAKUTT: Scandic-kjeden kutter 1000 årsverk som følge av redusert etterspørsel i kjølvannet av coronakrisa. Foto: NTB scanpix
CORONAKUTT: Scandic-kjeden kutter 1000 årsverk som følge av redusert etterspørsel i kjølvannet av coronakrisa. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt klart et tungt budskap å gå ut med. Dette er en situasjon vi svært gjerne skulle vært foruten, sier administrerende direktør Asle Prestegard i Scandic Hotels Norge til Børsen.

Han roser og takker de ansatte for godt samarbeid og kriseforståelse.

Nedbemanningene vil påvirke hotelldriften over hele landet, men så langt er det ingen planer om nedleggelser, opplyser Prestegard til Børsen.

Reiserestriksjoner og begrensninger i hvor mange som kan samles har vært effektive tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset. Samtidig er reiselivet en av bransjene som er hardest rammet av restriksjonene.

- Scandic Norge er hardt rammet av coronakrisen og står i en krevende økonomisk situasjon. Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, utdyper Prestegard.

De siste månedene har de fleste Scandic-hotellene vært helt eller delvis stengt.

Krevende tid i møte

- Når hotellene nå gjenåpnes, forventes det en gradvis vekst i etterspørselen, men i likhet med andre aktører i bransjen går Scandic Norge en krevende økonomisk tid i møte. Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har selskapet besluttet å nedbemanne med om lag 1000 årsverk, heter det i meldingen fra selskapet.

Ifølge selskapets årsrapport hadde selskapet 5600 ansatte i Norge i 2019, ifølge NTB.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Nedbemanningsprosessen vil starte i august og får konsekvenser for flere deler av Scandics virksomhet.

Trygler om støtte

Nå håper Prestegard politikerne fortsetter å vise handlekraft, og at reiselivsbransjen får nødvendig hjelp i den utfordrende tiden som kommer.

- Det handler først og fremst om to ting, nemlig begrensningen i hvor mange som har lov til å være samlet - noe som rammer konferansemarkedet. Og ikke minst er det helt avgjørende å få på plass en forlengelse av permitteringsregelverket med 52 uker for å unngå undødvendige og ytterligere oppsigelser, sier Prestegard til Børsen.

Varslet krise

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold slo kraftig alarm i et intervju med Børsen for to uker siden.

Hun fortalte at 70 prosent av markedet er borte, inkludert på 40 prosent fra forretningsmarkedet som inkluderer konferanser.

- Flere har nå gjort det klart at de må starte med oppsigelser. De arbeidsplassene vi vil miste framover kunne vært reddet hvis man hadde forlenget permitteringsordningen ut året. Det er utrolig frustrerende å se at myndighetene nå kaster arbeidsplasser ut vinduet, sier Krohn Devold.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer