Flytter industri til Finland

Kutter 30 jobber: - Kortsiktig løsning

- Mange går en tung sommerferie i møte, sukker hovedtillitsvalgt etter at de ansatte i dag ble informert om massiv nedbemanning ved Kongsberg Maritime Ulsteinvik.

INDUSTRIBYGD: Det jobber 350 personer ved Kongsberg Maritime Ulsteinvik i dag. Nå skal 30 jobber kuttes. Foto: Shutterstock / NTB
INDUSTRIBYGD: Det jobber 350 personer ved Kongsberg Maritime Ulsteinvik i dag. Nå skal 30 jobber kuttes. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tunge beskjeden ble formidlet på et allmøte torsdag formiddag ved Kongsberg Maritime Ulsteinvik, avdeling Propultion & Engines. Et 30-talls stillinger forsvinner når deler av virksomheten flyttes fra Ulsteinvik til Finland.

- Arbeidsgiver signaliserer at avgangene skal skje frivillig og gjennom AFP, men vi frykter at flere titalls høyt kompetente ingeniører rett og slett får sparken, sier Eddy Nynes, hovedtillitsvalgt for Norges ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO) i Kongsberg Maritime til Børsen.

Tradisjonsrik del

Anette B. Wollebæk, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Maritime, bekrefter at 30 stillinger er berørt.

- Vi omstiller. Deler av den gamle produksjonen flyttes til Finland. Vi satser på elektriske produkter for framtida. Vi sliter med lønnsomheten blant de mekaniske produktene i Ulsteinvik, sier hun til Børsen.

- Vi skal prøve å få dette løst ved interne overføringer og ta det over tid. Vi har forståelse for at det er vanskelig for alle som berøres. Det er en tradisjonsrik del av industrien som vi nå flytter ut. Samtidig håper vi å få til vekst sammen med de tillitsvalgte og alle ansatte framover, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer