Kutter 42 årsverk i Norge

Coca-Cola skal kutte 42 årsverk i selskapets norske salgsavdeling, ifølge DN.

NEDBEMANNING: Coca-Cola skal kutte 42 årsverk i Norge. Det bekrefter hovedtillitsvalgt Lars Ingvaldsen overfor DN. Foto: Karen BLEIER / AFP / NTB Scanpix
NEDBEMANNING: Coca-Cola skal kutte 42 årsverk i Norge. Det bekrefter hovedtillitsvalgt Lars Ingvaldsen overfor DN. Foto: Karen BLEIER / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter hovedtillitsvalgt Lars Ingvaldsen overfor avisa, som skriver at kuttene skal komme i selskapets salgsavdeling.

- Endringene gjelder alle deler av salgsorganisasjonen inkludert støttefunksjoner og hovedkontor, men det er for tidlig å si hvor mange personer som vil bli overtallige, skriver kommunikasjonsdirektør Per Hynne i Coca-Cola Norge i en mail til DN.

Han sier kuttene blir gjennomført for å styrke selskapets konkurranseevne og for å tilpasse seg «utviklingen i et marked med krevende rammebetingelser og store forandringer de siste årene.»

- Vi forsøker å begrense dette antallet ved å endre arbeidsoppgaver og gi tilbud om andre roller i organisasjonen så langt det lar seg gjøre. Vårt hovedfokus nå er å sørge for at medarbeiderne våre blir ivaretatt på en god måte, skriver han videre.

Gikk på smell

Det skjer så vidt under ett år etter at Nettavisen kunne melde at hver sjuende salgsansatte hos brusgiganten i Norge måtte gå. Den gang ble det varslet at selskapet skulle nedbemanne med 34 personer fra nyttår.

- Vi gjør dette av flere grunner, blant annet på grunn av at Rema 1000 og Coop kutter ut varefremmere, sa Hynne til avisa den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.