Kutter 42 årsverk i Norge

Coca-Cola skal kutte 42 årsverk i selskapets norske salgsavdeling, ifølge DN.

NEDBEMANNING: Coca-Cola skal kutte 42 årsverk i Norge. Det bekrefter hovedtillitsvalgt Lars Ingvaldsen overfor DN. Foto: Karen BLEIER / AFP / NTB Scanpix
NEDBEMANNING: Coca-Cola skal kutte 42 årsverk i Norge. Det bekrefter hovedtillitsvalgt Lars Ingvaldsen overfor DN. Foto: Karen BLEIER / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter hovedtillitsvalgt Lars Ingvaldsen overfor avisa, som skriver at kuttene skal komme i selskapets salgsavdeling.

- Endringene gjelder alle deler av salgsorganisasjonen inkludert støttefunksjoner og hovedkontor, men det er for tidlig å si hvor mange personer som vil bli overtallige, skriver kommunikasjonsdirektør Per Hynne i Coca-Cola Norge i en mail til DN.

Han sier kuttene blir gjennomført for å styrke selskapets konkurranseevne og for å tilpasse seg «utviklingen i et marked med krevende rammebetingelser og store forandringer de siste årene.»

- Vi forsøker å begrense dette antallet ved å endre arbeidsoppgaver og gi tilbud om andre roller i organisasjonen så langt det lar seg gjøre. Vårt hovedfokus nå er å sørge for at medarbeiderne våre blir ivaretatt på en god måte, skriver han videre.

Gikk på smell

Det skjer så vidt under ett år etter at Nettavisen kunne melde at hver sjuende salgsansatte hos brusgiganten i Norge måtte gå. Den gang ble det varslet at selskapet skulle nedbemanne med 34 personer fra nyttår.

- Vi gjør dette av flere grunner, blant annet på grunn av at Rema 1000 og Coop kutter ut varefremmere, sa Hynne til avisa den gang.

Tidligere i år kunne DN fortelle at selskapet hadde gått på en resultatsmell på nærmere 100 millioner, da resultatet før skatt hadde krympet fra 265 millioner i 2017 til 172 millioner året etter.

- Dårlig næringslivspolitikk

Administrerende direktør Stein Rømmerud, i Coca-Cola European Partners Norge, forklarte deler av nedgangen med den mye omtalte sukkeravgiften som ble innført fra første dag i 2018.

- Avgifter er et ganske upresist virkemiddel for å regulere konsum. Vi har et naboland og når prisforskjellene blir så store som de er nå, flytter man bare handelen til Sverige, sa Rømmerud, som samtidig langet ut mot det han mente var «dårlig næringslivspolitikk».

Selskapet hadde 655 ansatte i Norge i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer