Widerøe tar krisegrep:

Kutter avganger

- Vi kan ikke fly rundt med nesten tomme fly.

NY KNEKK: Luftfarten står igjen overfor utfordringer som følge av pandemien. Det fører til at blant andre Widerøe innskrenker driften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
NY KNEKK: Luftfarten står igjen overfor utfordringer som følge av pandemien. Det fører til at blant andre Widerøe innskrenker driften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye restriksjoner og stadige smitterekorder har tvunget Nordens største regionale flyselskap til å ta grep. Overfor Børsen opplyser Widerøe at selskapet har besluttet å redusere antall avganger på enkelte strekninger de neste to månedene.

- Vi har redusert flyprogrammet noe i januar og februar, og vi sitter i disse dager og ser på om vi kan redusere enda mer - rett og slett fordi passasjerene uteblir og vi kan ikke fly rundt med nesten tomme fly, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll til Børsen, og utdyper:

- Det er jo et resultat av corona og restriksjoner som gjør at færre kunder reiser.

Kan kutte ytterligere

Brandvoll opplyser at flyselskapet foreløpig har besluttet å kutte 20 prosent av de kommersielle rutene for januar og februar. Disse rutene utgjør om lag 60 prosent av Widerøes virksomhet.

Selskapet utelukker ikke at det kan komme flere reduksjoner.

- Vi avventer beslutning på hva vi skal gjøre i mars til vi vet hvilke myndighetstiltak som gjelder fra 15. januar.

Widerøe følger dermed i fotsporene på en rekke internasjonale flyselskaper, som den siste tida har sett seg nødt til å innstille tusenvis av avganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer