Widerøe tar krisegrep:

Kutter avganger

- Vi kan ikke fly rundt med nesten tomme fly.

NY KNEKK: Luftfarten står igjen overfor utfordringer som følge av pandemien. Det fører til at blant andre Widerøe innskrenker driften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
NY KNEKK: Luftfarten står igjen overfor utfordringer som følge av pandemien. Det fører til at blant andre Widerøe innskrenker driften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye restriksjoner og stadige smitterekorder har tvunget Nordens største regionale flyselskap til å ta grep. Overfor Børsen opplyser Widerøe at selskapet har besluttet å redusere antall avganger på enkelte strekninger de neste to månedene.

- Vi har redusert flyprogrammet noe i januar og februar, og vi sitter i disse dager og ser på om vi kan redusere enda mer - rett og slett fordi passasjerene uteblir og vi kan ikke fly rundt med nesten tomme fly, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll til Børsen, og utdyper:

- Det er jo et resultat av corona og restriksjoner som gjør at færre kunder reiser.

Kan kutte ytterligere

Brandvoll opplyser at flyselskapet foreløpig har besluttet å kutte 20 prosent av de kommersielle rutene for januar og februar. Disse rutene utgjør om lag 60 prosent av Widerøes virksomhet.

Selskapet utelukker ikke at det kan komme flere reduksjoner.

- Vi avventer beslutning på hva vi skal gjøre i mars til vi vet hvilke myndighetstiltak som gjelder fra 15. januar.

Widerøe følger dermed i fotsporene på en rekke internasjonale flyselskaper, som den siste tida har sett seg nødt til å innstille tusenvis av avganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.