Kutter feriebudsjettet med 16.000 kroner

Den gjennomsnittlige husstanden i Norge planlegger å bruke drøyt 27.000 kroner på ferie i 2020, ifølge Virke Reiselivs ferske undersøkelse.

KUTT: Norske familier kutter kraftig i feriebudsjettet for 2020, viser en ny undersøkelse. Her fra Magaluf på Mallorca. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KUTT: Norske familier kutter kraftig i feriebudsjettet for 2020, viser en ny undersøkelse. Her fra Magaluf på Mallorca. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Beløpet er det laveste Virke har registrert siden undersøkelsen første gang ble gjennomført i 2012.

Til sammenligning planla norske husstander i snitt å bruke litt over 43.000 kroner da de ble spurt i desember 2019.

- Samtidig melder flere aktører om at det begynner å komme inn bookinger fra norske gjester. Det finnes heldigvis lyspunkter i en ellers mørk tid for reiselivsnæringen, sier Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

Private hytter

For et halvt år siden oppga seks av ti av dem som skulle på sommerferie, at de planla å reise til utlandet. Nå svarer kun 7 prosent det samme.

I undersøkelsen oppgir 47 prosent at de sannsynligvis skal tilbringe årets ferie på privat hytte i Norge, mens 41 prosent forteller at de skal være hjemme.

38 prosent planlegger besøk hos familie eller venner i Norge, og 36 prosent har planer om ferie på hotell, campingplass, hyttegrend eller et sted med privat utleie i Norge. Her har folk kunne oppgi flere svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer