Kutter flere tusen: - Forferdelig

Til dels voldsomme demonstrasjoner brøt ut da Nissan i dag kunngjorde at de kutter flere tusen stillinger i Europa.

DEMONSTRASJONER: Minst 3000 mister jobben i Spania som direkte følge av nedleggingen av Barcelona-fabrikken. Nyheten ble møtt med demonstrasjoner utenfor selskapets fabrikk i Barcelona. Reporter: Emilie Rydning. Video: NTB / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

- Framtida er fortsatt uklar, og den er ekstremt vanskelig å forutse.

Det er budskapet fra Nissans toppsjef Makoto Uchida, som torsdag kom med den brutale beskjeden om at selskapet legger ned to fabrikker - én i Spania og én i Indonesia. Selskapets globale produksjon reduseres med 20 prosent.

Kuttene betyr at minst 3000 ansatte mister jobben i Spania, som en direkte konsekvens av at selskapet nå legger ned sin fabrikk i Barcelona, opplyser spanske myndigheter. Fagforeninger har imidlertid advart om at så mange som 20 000 jobber kan gå tapt.

Produksjonen i Europa vil i stedet skje i Storbritannia, og produksjonen i Indonesia flyttes til Thailand. Selskapet er midt i en omstrukturering og opplyser at de vil rette mer oppmerksomhet mot markeder i Nord-Amerika, Kina og Japan.

Kort tid etter at nyheten ble kjent torsdag, dukket rundt 1000 maskerte arbeidere opp utenfor Nissans fabrikk i Barcelona, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Vi kommer til å kjempe for å omgjøre denne beslutningen, men vi vet at det er veldig komplisert, sier Javier Hernandez, generalsekretær i fagforeningen UGT ved Nissan-fabrikken, til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.