Kutter flere tusen: - Forferdelig

Til dels voldsomme demonstrasjoner brøt ut da Nissan i dag kunngjorde at de kutter flere tusen stillinger i Europa.

DEMONSTRASJONER: Minst 3000 mister jobben i Spania som direkte følge av nedleggingen av Barcelona-fabrikken. Nyheten ble møtt med demonstrasjoner utenfor selskapets fabrikk i Barcelona. Reporter: Emilie Rydning. Video: NTB / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

- Framtida er fortsatt uklar, og den er ekstremt vanskelig å forutse.

Det er budskapet fra Nissans toppsjef Makoto Uchida, som torsdag kom med den brutale beskjeden om at selskapet legger ned to fabrikker - én i Spania og én i Indonesia. Selskapets globale produksjon reduseres med 20 prosent.

Kuttene betyr at minst 3000 ansatte mister jobben i Spania, som en direkte konsekvens av at selskapet nå legger ned sin fabrikk i Barcelona, opplyser spanske myndigheter. Fagforeninger har imidlertid advart om at så mange som 20 000 jobber kan gå tapt.

Produksjonen i Europa vil i stedet skje i Storbritannia, og produksjonen i Indonesia flyttes til Thailand. Selskapet er midt i en omstrukturering og opplyser at de vil rette mer oppmerksomhet mot markeder i Nord-Amerika, Kina og Japan.

Kort tid etter at nyheten ble kjent torsdag, dukket rundt 1000 maskerte arbeidere opp utenfor Nissans fabrikk i Barcelona, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Vi kommer til å kjempe for å omgjøre denne beslutningen, men vi vet at det er veldig komplisert, sier Javier Hernandez, generalsekretær i fagforeningen UGT ved Nissan-fabrikken, til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer