Kutter flere tusen jobber

Den tyske industrigiganten Continental skal kutte 5500 arbeidsplasser.

GIGANTKUTT: Den tyske industrigiganten Continental har lagt fram en spareplan som innebærer at 5500 arbeidsplasser forsvinner innen 2028. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix
GIGANTKUTT: Den tyske industrigiganten Continental har lagt fram en spareplan som innebærer at 5500 arbeidsplasser forsvinner innen 2028. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet er ett av verdens største innen produksjon av bildeler. Nå skal det gjennom en kraftig omstilling som skal føre til en innsparing på 500 millioner euro, eller i overkant av 5 milliarder kroner.

Nedbemanningen er ifølge selskapet et svar på et utfordrende bilmarked og lavere etterspørsel etter forbrenningsmotorer.

Ifølge toppsjefen Elmar Degenhart har Continental, som kanskje først og fremst er kjent som produsent av bildekk, et stort behov for teknologisk omstilling slik at konkurranseevnen styrkes.

Forrige uke varslet også eieren av Mercedes-Benz, Daimler AG, at de skal kutte stort de neste årene. Innen utgangen av 2022 skal de kutte personalkostnader med over en milliard euro.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer