Elon Musk

Kutter prisen på luksuspalasset

Verdens rikeste mann kvitter seg med det som skal være det eneste huset han eier.

PRISKUTT: Har du 270 millioner til overs kan du sikre deg denne California-eiendommen. Foto: Google Maps
PRISKUTT: Har du 270 millioner til overs kan du sikre deg denne California-eiendommen. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Elon Musk, verdens rikeste mann, sikret seg den spektakulære eiendommen «Guignécourt» for 23,4 millioner dollar i 2017.

Silicon Valley-eiendommen, med utsikt over San Francisco, ble først lagt ut i juni for 37,5 millioner dollar, rett under 300 millioner kroner.

Nå er imidlertid prisen kuttet med 5,5 millioner dollar, ifølge blant andre Mansion Global. Summen Tesla-sjefen ber om er dermed «bare» 31,9 millioner dollar - 270,2 millioner kroner.

RIKING: Musk er god for svimlende 214 millarder dollar, ifølge Forbes. Foto: Patric Pleul / AFP / NTB
RIKING: Musk er god for svimlende 214 millarder dollar, ifølge Forbes. Foto: Patric Pleul / AFP / NTB Vis mer

Vil ikke eie hus

Villaen har over 4 800 kvadratmeter boltreplass, plassert på en 190(!) måls tomt. En gang i tiden lå eiendommen ute til 100 millioner dollar, ifølge samme nettsted.

Hovedhuset har sju soverom, og ni og et halvt bad. Med på kjøpet får man en ballsal med seks meters takhøyde, og et profesjonelt kjøkken med tilhørende kokkeleilighet.

Utendørs er det flere turstier, garasjen og carporten har henholdsvis plass til tre og åtte biler. Luksusprakten ble bygget for mer enn 100 år siden av en fransk adelsmann.

Musk har en stund ønsket å kvitte seg med eiendommen. I fjor skrev han på Twitter: «Selger nesten alle mine fysiske eiendeler. Skal ikke eie noe hus.»

Han har også uttrykt på Twitter at det aktuelle huset er for stort for ham:

«Bestemte meg for å selge mitt siste gjenværende hus. Det trenger å gå til en stor familie som kan bo der. Det er et spesielt sted.»

Bor under «enkle kår»

Den mektige toppsjefen har solgt unna luksuseiendommene sine de siste åra - og dette skal være den siste eiendommen han eier, ifølge Mansion Global.

Tross statusen som megariking, har han angivelig ikke et voldsomt behov for å bo i luksus, røpet han tidligere i år:

- Min primærbolig er bokstavelig talt et hjem til 50 000 dollar (422 000 kroner) som jeg leier fra Space X, hevdet Musk i juni.

Det oppsiktsvekkende uttalelsen og bildene av miniboligen ble bredt omtalt av medier verden over, blant andre Business Insider.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer