Elon Musk

Kutter prisen på luksuspalasset

Verdens rikeste mann kvitter seg med det som skal være det eneste huset han eier.

PRISKUTT: Har du 270 millioner til overs kan du sikre deg denne California-eiendommen. Foto: Google Maps
PRISKUTT: Har du 270 millioner til overs kan du sikre deg denne California-eiendommen. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Elon Musk, verdens rikeste mann, sikret seg den spektakulære eiendommen «Guignécourt» for 23,4 millioner dollar i 2017.

Silicon Valley-eiendommen, med utsikt over San Francisco, ble først lagt ut i juni for 37,5 millioner dollar, rett under 300 millioner kroner.

Nå er imidlertid prisen kuttet med 5,5 millioner dollar, ifølge blant andre Mansion Global. Summen Tesla-sjefen ber om er dermed «bare» 31,9 millioner dollar - 270,2 millioner kroner.

Vil ikke eie hus

Villaen har over 4 800 kvadratmeter boltreplass, plassert på en 190(!) måls tomt. En gang i tiden lå eiendommen ute til 100 millioner dollar, ifølge samme nettsted.

Hovedhuset har sju soverom, og ni og et halvt bad. Med på kjøpet får man en ballsal med seks meters takhøyde, og et profesjonelt kjøkken med tilhørende kokkeleilighet.

Utendørs er det flere turstier, garasjen og carporten har henholdsvis plass til tre og åtte biler. Luksusprakten ble bygget for mer enn 100 år siden av en fransk adelsmann.

Musk har en stund ønsket å kvitte seg med eiendommen. I fjor skrev han på Twitter: «Selger nesten alle mine fysiske eiendeler. Skal ikke eie noe hus.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer