- Kuttet siste dråpe

Russland har kuttet oljeleveransene gjennom rørledningen Druzjba til Polen, ifølge selskapet PKN Orlen.

STOPP: Russland har nå stengt helt ned leveransene i oljerørledningen Druzjba inn til Polen. Foto: Mikhail Metzel, AP / NTB
STOPP: Russland har nå stengt helt ned leveransene i oljerørledningen Druzjba inn til Polen. Foto: Mikhail Metzel, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapets sjef, Daniel Obajtek, skriver på Twitter lørdag at de har vært forberedt på dette.

Han gir også uttrykk for at det er mulig å få tak i olje fra andre leverandører, melder Reuters.

- Bare 10 prosent av råoljen har kommet fra Russland i det siste, og vi vil ikke ha noen problemer med å erstatte dette med olje fra andre kilder, skriver Obajtek i meldingen.

Rørledningen Druzjba (som betyr vennskap på russisk) har vært unntatt sanksjonene som EU har innført mot Russland i kjølvannet av invasjonen av Ukraina.

Støtte og sanksjoner

Orlen har ikke kjøpt sjåbåren russisk olje som følge av sanksjonene. Polens hovedankomsthavn for olje levert sjøveien er Gdansk.

Russland stenger oljekrana etter at USAs president Joe Biden tidligere denne uka besøkte Warsava og Kyiv for å uttrykke sin støtte ved ettersmarkeringen av Russlands invasjon av Ukraina.

Fredag kveld ble det dessuten klart at både EU og G7-landene er klare for å skjerpe eksisterende og innføre nye sanksjoner i håp om å ramme president Vladimir Putins krigskasse ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer