Kværner ikke rammet av amerikanske sanksjoner mot russisk gassprosjekt

Kværner, som i fjor vant en stor kontrakt knyttet til det russiske gassprosjektet Nord Stream 2, er foreløpig ikke rammet av de amerikanske sanksjonene.

SANKSJONER: Kværner bygger et anlegg på land knyttet til det sanksjonsrammede russiske gassprosjektet Nord Stream 2, men er ikke rammet. USA truer med sanksjoner mot alle selskap involvert i prosjektet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SANKSJONER: Kværner bygger et anlegg på land knyttet til det sanksjonsrammede russiske gassprosjektet Nord Stream 2, men er ikke rammet. USA truer med sanksjoner mot alle selskap involvert i prosjektet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske kongressen vedtok nylig amerikanske sanksjoner mot alle som bidrar til byggingen av den russiske gassrørledningen Nord Stream 2. Rørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

Kværner vant i fjor en kontrakt på over 600 millioner kroner tilknyttet prosjektet. Så langt er ikke selskapet berørt av sanksjonene, sier kommunikasjonssjef for Kværner Øst-Norge Torbjørn Andersen til NTB.

– Vi følger med på nyhetene rundt dette, men for Kværner har det så langt ikke kommet noe informasjon som har innvirkning på vårt arbeid, sier Andersen.

Bygger anlegg på land

Kværner har fått oppdraget med å bygge et anlegg på land for vedlikehold av rørledningen. Anlegget ligger ved den russiske kysten, sørvest for St. Petersburg.

– Mye av selve konstruksjonsarbeidet er ferdig ganske snart, det gjenstår nå avsluttende arbeider, sier Andersen.

Sanksjonene har rammet flere europeiske selskaper som deltar i prosjektet, deriblant sveitsisk-nederlandske Allseas, som er leid inn av russiske Gazprom for å bygge offshore-delen av rørledningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer