Kværner styrker ordrereserven

Inntektene stupte, men samtidig har Kværner mangedoblet ordreinngangen i andre kvartal. Det sørger for at Kværner-sjefen er optimist for framtida.

OPTIMIST: Konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner er optimistisk for fremtiden og tror selskapet kan nyte godt av krisepakken for oljebransjen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPTIMIST: Konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner er optimistisk for fremtiden og tror selskapet kan nyte godt av krisepakken for oljebransjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ordreinntaket i andre kvartal var på 3,3 milliarder kroner. På samme tid i fjor var ordreinngangen 0,7 milliarder kroner. Per 30. juni i år var dermed ordrereserven på om lag 9 milliarder kroner, samme nivå som for ett år siden.

Inntektene i andre kvartal var 1,5 milliarder kroner, mens brutto driftsresultat (EBITDA) var 175 millioner kroner. Dette gjelder Field Development-segmentet. Selskapet regner nå med at inntektene for 2020 vil utgjøre 7,5 milliarder kroner.

I samme kvartal i 2019 var inntektene 1,9 milliarder kroner og brutto driftsresultat 132 millioner kroner.

Optimistiske etter krisepakke

Som følge av coronakrisen er det innført midlertidige endringer i oljebransjens skattesystem. Det skaper optimisme for framtida i Kværner.

– Kværner forventer at resultatet vil bli en rekke prosjekter der Kværner er en aktuell leverandør med et konkurransedyktig anbud. Det forventes at flere prosjekter som er basert på insentivordningen, vil bli tildelt i løpet av de neste tre åra, sier konsernsjef Karl-Petter Løken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer