Kværner styrker ordrereserven

Inntektene stupte, men samtidig har Kværner mangedoblet ordreinngangen i andre kvartal. Det sørger for at Kværner-sjefen er optimist for framtida.

OPTIMIST: Konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner er optimistisk for fremtiden og tror selskapet kan nyte godt av krisepakken for oljebransjen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPTIMIST: Konsernsjef Karl-Petter Løken i Kværner er optimistisk for fremtiden og tror selskapet kan nyte godt av krisepakken for oljebransjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ordreinntaket i andre kvartal var på 3,3 milliarder kroner. På samme tid i fjor var ordreinngangen 0,7 milliarder kroner. Per 30. juni i år var dermed ordrereserven på om lag 9 milliarder kroner, samme nivå som for ett år siden.

Inntektene i andre kvartal var 1,5 milliarder kroner, mens brutto driftsresultat (EBITDA) var 175 millioner kroner. Dette gjelder Field Development-segmentet. Selskapet regner nå med at inntektene for 2020 vil utgjøre 7,5 milliarder kroner.

I samme kvartal i 2019 var inntektene 1,9 milliarder kroner og brutto driftsresultat 132 millioner kroner.

Optimistiske etter krisepakke

Som følge av coronakrisen er det innført midlertidige endringer i oljebransjens skattesystem. Det skaper optimisme for framtida i Kværner.

– Kværner forventer at resultatet vil bli en rekke prosjekter der Kværner er en aktuell leverandør med et konkurransedyktig anbud. Det forventes at flere prosjekter som er basert på insentivordningen, vil bli tildelt i løpet av de neste tre åra, sier konsernsjef Karl-Petter Løken.

Selskapet har blant annet inngått en avtale med Aker BP om å levere plattformdekket og stålunderstellet til brønnhodeplattformen på Hod-feltet i Nordsjøen.

Satser fornybart

Løken påpeker at det er muligheter for sterk vekst innen fornybare virksomheter, og at selskapet i størst grad vil investere i posisjonering og anbud på fornybare prosjekter framover.

Samlet for første halvår var inntektene 3,7 milliarder kroner, mens brutto driftsresultat var 43 millioner kroner. Kværner venter at kostnadene knyttet til coronapandemien vil komme på 150 millioner kroner for hele året.

Kværners resultat i Q2

  • Inntekter i andre kvartal: 1,5 milliarder kroner.
  • Brutto driftsresultat (EBITDA) i field development-segmentet: 175 millioner kroner.
  • Samlede inntekter i første halvår 2020: 3,7 milliarder kroner. Brutto driftsresultat i samme periode var 43 millioner kroner.
  • Ordreinntak i andre kvartal: 3,3 milliarder kroner.
  • Ordrereserven er per 30. juni 9 milliarder kroner.
  • Kontanter og innskudd ved utgangen av andre kvartal: over 1,7 milliarder kroner.
  • Arbeidskapital ved utgangen av andre kvartal: 147 millioner kroner.

Kilde: Kværner

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer