Witzøes Børsen-intervju

Kvalm Sandberg raser mot «hyener»

Per Sandberg er nådeløs i sin beskrivelse av Gustav Witzøes kritikere etter omstridt intervju i Dagbladet. - Misnøye, misunnelse, mistro, sier den tidligere Frp-statsråden.

FORSVARER WITZØE: Per Sandberg er nådeløs i sitt oppgjør med Gustav Witzøes kritikere. Foto: Henning LillegÅrd / Dagbladet .
FORSVARER WITZØE: Per Sandberg er nådeløs i sitt oppgjør med Gustav Witzøes kritikere. Foto: Henning LillegÅrd / Dagbladet . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok skikkelig fyr i skatteteltet da laksegründer Gustav Witzøe tok et oppgjør med formuesskatten gjennom et intervju med Dagbladets finansnettsted Børsen i forrige uke.

Mangemilliardæren er særlig bekymret for at en Ap-ledet regjering skal øke formuesskatten, noe som vil koste SalMar 400 millioner, ifølge Witzøe.

Da spøker det for videre utvikling av SalMar i Norge, ifølge Witzøe.

- Hyener

Witzøe får nå uforbeholden støtte fra tidligere Frp-statsråd Per Sandberg, etter først å ha fått skarp kritikk fra venstresida.

Sandberg raser nå mot dem som beskylder Witzøe for å være en egoistisk kapitalist.

- Dette er sosialismen på sitt «beste» ( selvfølgelig verste). Alt fra AP, SV og Rødt som kan krype å gå, fremmer i denne saken hva sosialistene egentlig forfekter, skriver Sandberg på Facebook.

Den tidligere Frp-nestlederen er i dag listetopp for Liberalistene.

- De framstår som blodigler som er opptatt av å suge all livskrafta ut av norsk næringsliv. Witzøe er jo ikke den første som er ute og påpeker urimeligheten ved at næringlivet blir utkonkurrert av utenlandsk kapital. Og det er ubeskrivelig fakta, men venstresida forstår ingenting. De behøver et begynnerkurs i verdiskapning. Witzøe møtes med en storm av trakassering av partier som tar mål av seg til å innta regjeringslokalene, sier Sandberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.