Witzøes Børsen-intervju

Kvalm Sandberg raser mot «hyener»

Per Sandberg er nådeløs i sin beskrivelse av Gustav Witzøes kritikere etter omstridt intervju i Dagbladet. - Misnøye, misunnelse, mistro, sier den tidligere Frp-statsråden.

FORSVARER WITZØE: Per Sandberg er nådeløs i sitt oppgjør med Gustav Witzøes kritikere. Foto: Henning LillegÅrd / Dagbladet .
FORSVARER WITZØE: Per Sandberg er nådeløs i sitt oppgjør med Gustav Witzøes kritikere. Foto: Henning LillegÅrd / Dagbladet . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok skikkelig fyr i skatteteltet da laksegründer Gustav Witzøe tok et oppgjør med formuesskatten gjennom et intervju med Dagbladets finansnettsted Børsen i forrige uke.

Mangemilliardæren er særlig bekymret for at en Ap-ledet regjering skal øke formuesskatten, noe som vil koste SalMar 400 millioner, ifølge Witzøe.

Da spøker det for videre utvikling av SalMar i Norge, ifølge Witzøe.

valgomat logo

Hvilket parti passer for deg?

Start testen

- Hyener

Witzøe får nå uforbeholden støtte fra tidligere Frp-statsråd Per Sandberg, etter først å ha fått skarp kritikk fra venstresida.

Sandberg raser nå mot dem som beskylder Witzøe for å være en egoistisk kapitalist.

- Dette er sosialismen på sitt «beste» ( selvfølgelig verste). Alt fra AP, SV og Rødt som kan krype å gå, fremmer i denne saken hva sosialistene egentlig forfekter, skriver Sandberg på Facebook.

Den tidligere Frp-nestlederen er i dag listetopp for Liberalistene.

- De framstår som blodigler som er opptatt av å suge all livskrafta ut av norsk næringsliv. Witzøe er jo ikke den første som er ute og påpeker urimeligheten ved at næringlivet blir utkonkurrert av utenlandsk kapital. Og det er ubeskrivelig fakta, men venstresida forstår ingenting. De behøver et begynnerkurs i verdiskapning. Witzøe møtes med en storm av trakassering av partier som tar mål av seg til å innta regjeringslokalene, sier Sandberg til Dagbladet.

- Gratis, gratis, gratis

Han peker på at også mindre bedrifter er rammet av formuesskatten, og at Witzøe har talt deres sak når han tok et oppgjør med skatten.

- Det er på tide at de har seg ut og skaffer til veie en arbeidsplass selv, for det er har de aldri gjort. Det er så provoserende at jeg nesten ikke har ord, sier Sandberg videre til Dagbladet.

SV-topp Kari Elisabeth Kaski tok i går et kraftig oppgjør med Witzøe gjennom Dagbladet. Sandberg sier Kaski er frekk som kaller Witzøe egoistisk.

- Små bedrifter er i knestående etter coronakrisa. Det er så frekt. Det er et usaklig angrep på norsk næringsliv fra venstresida. Dette er bedriftene som skal skaffe til veie alle milliardene Kaski vil kaste ut av vinduet når de kommer i regjering. Alt skal være gratis, sier Kari Elisabeth Kaski. Det er bare «gratis, gratis, gratis» i monitor. Men det er ikke noe som heter gratis! Kaski kan sette seg ned og lese perspektivmeldinga og justere kursen sin deretter, sier Sandberg.

Han fortsetter med å ramse opp sakene han mener Witzøes kritikere egentlig forfekter.

- Misnøye, misunnelse, mistro, og produserte misforståelser slik at folk skal mislike næringslivets innsats. I samlet flokk, hyener, går man til frontalangrep på et næringsliv som har skaperevne og pågangsmot, sier Sandberg videre.

Flagge ut

Witzøe er god for 33,5 milliarder kroner, ifølge Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste. Det gjør ham til verdens sjette rikeste nordmann, ifølge bladet.

Cecilie Myrseth (Ap) har tidligere fortalt Dagbladet at hun oppfatter Witzøes omdiskuterte intervju med Børsen som en klar trussel om å flagge ut.

- Dette utspillet er bare trist, og vitner ikke om god forståelse for samfunnskontrakten hvor samfunnet stiller opp, men har også forventninger til hva som leveres tilbake, sier Myrseth til Dagbladet.

- Kvalmt

Sandberg er neppe enig.

- Dette er politikere som aldri har skapt en eneste arbeidsplass, og egentlig ikke bidratt til fellesskapet med noe som helst. Det er direkte skammelig og kvalmt av venstresiden i norsk politikk, med Ap i spissen.

I likhet med deler av næringslivet, slik Dagbladet skrev tidligere i dag, etterlyser nå Sandberg regjeringen. Han ber statsminister Erna Solberg ta gründere som Witzøe i forsvar.

I en tid hvor Norge mer enn noensinne trenger vekst og sysselsetting, prioritere (kanskje kommende regjeringsparti) å drive valgkamp mot fremtidens næringer. Og, hvor er NHO og LO? Hvor er Regjeringen, Høyre?, spør Sandberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer