Kvittet seg med toppleilighet

Kjell Inge Røkke har nå solgt begge leilighetene i Molde.

SELGER UNNA: Det var i juni det ble kjent at milliardær Kjell Inge Røkke selger sine to siste leiligheter i Molde. I fjor høst flyttet han til Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB
SELGER UNNA: Det var i juni det ble kjent at milliardær Kjell Inge Røkke selger sine to siste leiligheter i Molde. I fjor høst flyttet han til Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Milliardær og Sveits-utflytter Kjell Inge Røkke har ytterligere redusert sin eiendomsportefølje i Norge. Nå har forretningsmannen solgt penthouseleiligheten i Molde.

Det bekrefter eiendomsmekler Anders Sæternes i Møremegling overfor Børsen.

- Den ble solgt på lørdag etter budforhandlinger. Begge parter er fornøyde med avtalen.

Prisantydningen på den 253 kvadratmeter store leiligheten var satt til 15 millioner kroner. Dette er den største prisantydningen som noen gang har vært på en bolig i Molde, ifølge Romsdals Budstikke.

Røkke betalte selv i underkant av 7,5 millioner kroner da han kjøpte objektet i 2004.

JAKTET PRISREKORD: Toppleiligheten i Molde hadde en prisantydning på 15 millioner kroner. Foto: Espen A. Istad / Studio Istad
JAKTET PRISREKORD: Toppleiligheten i Molde hadde en prisantydning på 15 millioner kroner. Foto: Espen A. Istad / Studio Istad Vis mer

- Forsvarlig pris

Sæternes opplyser at boligen til slutt skifter hender for 12 millioner kroner.

- Var dere litt for ambisiøse i prissetting?

- Dette er en helt unik leilighet, som det er noe utfordrende å prise, da vi ikke har noen sammenliknbare objekter. Alt i alt tenker jeg at dette var en forsvarlig pris.

Røkke hadde to leiligheter ute for salg i Molde. Den minste av de, med en prisantydning på 4,5 millioner kroner, og ble solgt i juli.

Det var i september i fjor at Røkke annonserte flytting til Lugano i Sveits. I forbindelse med flyttingen, ga milliardæren sju av sine boliger til ekskona Anne Grete Eidsvig i gave.

Flere eiendommer

Selv om Røkke har bosatt seg i utlandet, har han fortsatt beholdt enkelte eiendommer i Norge. I juni skrev DN at milliardæren fortsatt står oppført som eier av det berømte hyttetunet på Oppdal.

Ifølge avisa eier Røkke også en tomt på Skøyen i Oslo der det tidligere har vært planlagt oppført et bygg med sju leiligheter for salg.

- Har du kjennskap til andre objekter som Røkke planlegger å selge i framtida?

- Det er ikke noe jeg kjenner til, sier eiendomsmekler Sæternes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer