Kystopprør mot Vedums skattebombe

Lokale Sp-topper langs hele kysten jobber nå sammen mot regjeringens lakseskatt. Sammen med den lokale oppdrettsnæringen samler de nå ammunisjon i kampen mot skattebomba. Samtidig jobber et annet nettverk med samme mål.

KOSTBART: Regjeringen vil skattelegge oppdrettsnæringen med 40 prosent på overskuddet. Det vekker reaksjoner, Foto: Gorm Kallestad / NTB
KOSTBART: Regjeringen vil skattelegge oppdrettsnæringen med 40 prosent på overskuddet. Det vekker reaksjoner, Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at regjeringen varslet en egen skatt for oppdrettsnæringen. Aksjene i oppdrettsselskaper stupte, og laksemilliardærer har kalt det et ran av kysten.

Nå kjemper lokalpolitikere langs hele kysten mot lakseskatten.

I Senterpartiet har en rekke lokale ordførere og partitopper gått sammen i et uformelt nettverk for å jobbe sammen mot den omstridte skatten. Gruppa er aktivt langs hele kysten av Norge, fra vestlandskysten til Nord-Norge. Tyngdepunkt er i Vestland fylke, Trøndelag og Troms. Det består av totalt 9 lokale Sp-ledere som ordførere, varaordførere og fylkesordførere.

«Arbeidsgruppa havbruk», som de selv omtaler seg som, hadde i fredag sitt første møte.

Samler ammunisjon

Blant medlemmene i nettverket finner vi høylytte og velkjente stemmer som Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo og fylkesordfører i Vestland Jon Askeland.

- Dette er en intern arbeidsgruppe har til hensikt å bidra med kunnskap som finnes langs kysten og framskaffe fakta, sier Askeland.

Prestbakmo har tidligere sagt til Dagbladet at hun er rystet over skatten hun omtaler som «absurd».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer