- La nøklene på bordet og gikk

En statlig lønnsgaranti dekker bare 48 millioner av de ansattes krav på 230 millioner kroner i Norwegians svenske konkursbo.

Publisert

David Thell, nestleder i styret i fagforeningen Norwegian Pilot Union, er ikke nådig i omtalen av sin tidligere arbeidsgiver Norwegians opptreden i Sverige.

- Samtidig som Norwegian har fått milliarder fra sine eiere og den norske staten, har de overlatt tapene til de ansatte, og sendt regninga til den svenske staten som bare tar den et stykke på vei, sier han til Børsen/Dagbladet.

Thell jobbet for selskapet Pilot Services Sweden, som ble slått konkurs i april. To uker senere, 4. mai, sa morselskapet Norwegian Air Shuttles generalforsamling ja til konsernsjef Jacob Schrams redningsplan.

Tallene klare

Den innebar statsgaranterte lån på tre milliarder og at gjeld for 12,7 milliarder kroner ble omgjort til aksjekapital.

Stockholms Lensstyrelse administrerer lønnsgarantiordningen som omfatter Pilot Services Sweden.

«Vi har fått beslutningen fra konkursforvalteren som utgjør 47 993 051 kroner og vi har hittil utbetalt 42 178 268 kroner», skriver enhetssjef for forvaltning Adli Assali i Lensstyrelsens avdeling for rettslige spørsmål til Dagbladet.

David Thell forklarer at den statlige lønnsgarantien dekker de ansattes krav for ubetalt lønn, feriepenger og lønn i oppsigelsesperioden - men bare opp til 189000 svenske kroner. Resten må de bære selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer