La seg langflat

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) la seg langflat og beklaget overfor samene i det lukkede møtet i regjeringen. Det får Dagbladet bekreftet.

BEKLAGET: Olje- og energiminister Terje Aasland og landbruks- og matminister Sandra Borch beklaget på vegne av regjeringen i møte med sametingspresident Silje Karine Muotka (t.v). Tema for møtet er oppfølginga av Fosen-saken. Foto: Rodrigo Freitas / POOL / NTB
BEKLAGET: Olje- og energiminister Terje Aasland og landbruks- og matminister Sandra Borch beklaget på vegne av regjeringen i møte med sametingspresident Silje Karine Muotka (t.v). Tema for møtet er oppfølginga av Fosen-saken. Foto: Rodrigo Freitas / POOL / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) møter pressen etter hastemøte med sametingspresident Silje Muotka.

På møtet beklaget olje- og energiminister Terje Aasland til reindriftssamene på Fosen.

- Lei meg

- Reindriftssamene på Fosen har over lang tid stått i en krevende situasjon. Det er jeg lei meg for, sier Terje Aasland på en pressekonferanse torsdag.

- Jeg har også beklaget på vegne av regjeringen over at vindmøllene på Fosen krenker menneskerettighetene overfor reindriftssamene, sier Aasland videre.

Aasland sier Norge skal være stolte over sine reindriftstradisjoner.

- Jeg har også beklaget på vegne av regjeringen over at vindmøllene på Fosen krenker menneskerettighetene overfor reindriftssamene, sier Aasland videre.

Olje- og energiministeren sier nå at han ikke utelukker noen virkemidler for å få løst saken.

- Jeg håper fortsatt at vindkraft og reindrift kan sameksistere på Fosen, sier Aasland.

- Langflat

Ifølge Inge Even Danielsen i Norske Reindriftssamers Landsforbund, beklaget Aasland gjentatte ganger under møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer