Storstreik avverget

Lærerne fortviler: - De gjør det igjen

Lærerne sier trolig nei til lønnsoppgjøret i kommunesektoren. Nå er det overhengende fare for lærerstreik.

KAN BLI STREIK: Utdanningsforbundet er ikke fornøyd med årets oppgjør, og varsler fortsatt fare for streik. Foto: Cornelius Poppe / NTB
KAN BLI STREIK: Utdanningsforbundet er ikke fornøyd med årets oppgjør, og varsler fortsatt fare for streik. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens resten av offentlig sektor ble enige, etter en mekling som gikk nær 13 timer på overtid, er lærerne langt fra fornøyd med avtalen. Nå varsler Utdanningsforbundet at de trolig vil si nei til lønnsoppgjøret i kommunesektoren.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier i en pressemelding at det nå er opp til styret å ta stilling til skissen som de øvrige forbundene i Unio sa ja til tirsdag.

- KS gjorde oss til lønnstapere i fjor. Nå gjør de det igjen, sier han.

Han understreker at det er svært usannsynlig at Utdanningsforbundets sentralstyre vil akseptere resultatet.

Stemmer Utdanningsforbundets sentralstyre nei til resultatet, vil det bli lærerstreik.

- Verdsettes ikke

Han er kritisk til arbeidsgiverforeningen KS.

- Realiteten er at KS ikke verdsetter lærerne i skoleverket. Vi trenger en arbeidsgiver som tar skolen på alvor. Jeg skjønner dersom dette går kraftig utover motivasjonen til alle landets lærere, sier Handal.

Norsk Lektorlag har også sagt nei til riksmeklerens forslag.

- Forslaget fra mekleren gir ikke tilstrekkelig reallønnsvekst, og etterslepet er for stort, sier Helle Christin Nyhuus, leder i Norsk Lektorlag, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer