Lager NHO-middag av hønseføtter

Dette blir Norges maktelite servert onsdag kveld.

- UTFORDRENDE: Onsdag kveld samles næringslivstopper og politikere til NHO-middag i Oslo. Stiftelsen Årets kokk er kulinarisk rådgiver for NHOs årskonferanses årlige middag. Avbildet er Tom Victor Gausdal. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- UTFORDRENDE: Onsdag kveld samles næringslivstopper og politikere til NHO-middag i Oslo. Stiftelsen Årets kokk er kulinarisk rådgiver for NHOs årskonferanses årlige middag. Avbildet er Tom Victor Gausdal. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld samles hele Norges maktelite til NHOs tradisjonsrike årsmiddag i Oslo Spektrum. Da NHO slo til med krokodille, hummer, østers og champagne for noen år siden, vakte det stor oppsikt.

Siden den gang er festmenyen blitt mer avstemt i tråd med budskapet om moderasjon og ansvarlighet.

Viktig arena

- Menyen har få eksotiske signalråvarer, tvert imot løftes råvarer som i stor grad ikke får den anerkjennelsen de fortjener inn i menyen, sier stjernekokk Tom Victor Gausdal.

Bocouse-kokken takker for utfordringen:

- Å jobbe med slike råvarer krever innsikt og kompetanse fra kokkene. Slike utfordringer liker vi, fordi de utvikler oss og faget, og gir oss anledning til å demonstrere hva kokkefaget er i stand til på denne viktige arenaen, utdyper Gausdal.

Taco i fjor

Tidligere har man også sett eksempler på en meny bestående av krokodille, struts - og seinest taco av andelår.

Nå viser det seg at årets meny heller ikke skuffer hva gjelder valg av utradisjonelle råvarer.

I en pressemelding tirsdag får man et innblikk i hva som står på menyen onsdag. Tema for årets konferanse er Neste trekk, noe kokkene også har prøvd å tolke i sin utforming. Menyen baseres på «sentrale bærekraftsutfordringer, god smak og matglede».

- (...) Maten skal pirre nysgjerrigheten, og oppnå oppdragsgiverens mål om å skape en behagelig atmosfære og et interessant og godt måltid som en ramme for de gode samtalene, sier Gunnar Hvarnes.

Han er faglig leder for det norske Bocuse-akademiet i Stiftelsen Årets kokk - og kulinarisk rådgiver for middagen på NHOs årskonferanse.

Tang og tare

Gjestene kan dermed forvente buljong av hønseføtter, ørret med tang og tare, og grønn fredagstaco. For å nevne noe.

- I menyen er det retter av kjøtt, fisk og planter, høstede, villfangede eller oppdrettede. Menyen illustrerer noe av mulighetsrommet som er der når klima og miljø definerer råvarekurven. Sånn sett er menyen også en illustrasjon på hvordan all virksomhet etter hvert må tenke om mulighetsrommet i Neste trekk, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.

Sistnevnte skal, sammen med Bocuseakademiets styreleder Tom Victor Gausdal, og faglig leder Gunnar Hvarnes, være til stede i Oslo Spektrum på onsdag, sammen med Årets kokk 2019, Christian André Pettersen.

Se fullstendig meny under:

Menyen på NHOs årsmiddag:

På NHOs årsmiddag vil gjestene bli servert blant annet:

• Bifangst fra Båtsfjord / Lettrøkt fersk hyse med pepperrotkrem og klorofyll i olje.
• Tanggravet Hardangerfjordørret / Hardangerfjordørett gravet i fire arter norsk tang og tare.
• Arktisk kje fra hode til hale / Fransk sylte av restekjøtt fra arktisk kje med grov sennep, norsk sylteagurk og nystekt flatbrød på urkorn.
• Kveitekjaker på studietur i Asia / Langtidsbakt kveitekjake fra Trøndelagskysten med yuzu ponzu og wakamesalat på norsk tang og tare.
• Grønn fredagstaco / 100 % plantebasert taco av belugalinser og finnøytomater. • Høns til overs fra Holte Gård / Buljong av hønseføtter med dumpling av hønsekjøtt.
• McKjøllefjord / Køllefjordburger av kongekrabbe med vinterlagret norsk kålrot og en litt småsterk mayo.
• Norske vinterlagrede epler / Fløyelsmyk karamellpudding. Bringebær fra Lærdal. Med sprø smuler av vinterlagrede nedfallsepler fra Lier.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer