Lager NHO-middag av hønseføtter

Dette blir Norges maktelite servert onsdag kveld.

- UTFORDRENDE: Onsdag kveld samles næringslivstopper og politikere til NHO-middag i Oslo. Stiftelsen Årets kokk er kulinarisk rådgiver for NHOs årskonferanses årlige middag. Avbildet er Tom Victor Gausdal. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- UTFORDRENDE: Onsdag kveld samles næringslivstopper og politikere til NHO-middag i Oslo. Stiftelsen Årets kokk er kulinarisk rådgiver for NHOs årskonferanses årlige middag. Avbildet er Tom Victor Gausdal. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld samles hele Norges maktelite til NHOs tradisjonsrike årsmiddag i Oslo Spektrum. Da NHO slo til med krokodille, hummer, østers og champagne for noen år siden, vakte det stor oppsikt.

Siden den gang er festmenyen blitt mer avstemt i tråd med budskapet om moderasjon og ansvarlighet.

Viktig arena

- Menyen har få eksotiske signalråvarer, tvert imot løftes råvarer som i stor grad ikke får den anerkjennelsen de fortjener inn i menyen, sier stjernekokk Tom Victor Gausdal.

Bocouse-kokken takker for utfordringen:

- Å jobbe med slike råvarer krever innsikt og kompetanse fra kokkene. Slike utfordringer liker vi, fordi de utvikler oss og faget, og gir oss anledning til å demonstrere hva kokkefaget er i stand til på denne viktige arenaen, utdyper Gausdal.

Taco i fjor

Tidligere har man også sett eksempler på en meny bestående av krokodille, struts - og seinest taco av andelår.

Nå viser det seg at årets meny heller ikke skuffer hva gjelder valg av utradisjonelle råvarer.

I en pressemelding tirsdag får man et innblikk i hva som står på menyen onsdag. Tema for årets konferanse er Neste trekk, noe kokkene også har prøvd å tolke i sin utforming. Menyen baseres på «sentrale bærekraftsutfordringer, god smak og matglede».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer