Laksebaronene håvet inn

Sønnen til laksetopp Gustav Witzøe er Norges aller rikeste, men også senior hadde en grei inntekt i 2021.

RIKING: Gustav Witzøe, kanskje Norges mest kjente laksefjes, raste mot lakseskatten tidligere i år. Foto: Aftenposten / NTB
RIKING: Gustav Witzøe, kanskje Norges mest kjente laksefjes, raste mot lakseskatten tidligere i år. Foto: Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert

En nærmest samlet laksenæring reiv seg i håret da finansminister Trygve Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre i høst slapp bomba - de kunngjorde en grunnrenteskatt på havbruk, også kalt lakseskatten.

- Et svik

«Et svik», «vinglete» og «et ran av kysten», var noe av skytset som haglet i retning regjeringen, som begrunnet skatten med at den lukrative næringen må bidra mer til fellesskapet.

Onsdag ble skattelistene for 2021 sluppet, som viser at pengene rant inn for laksebaronene også i fjor.

Laksebaronenes giganthjem

Det er ikke bare skattelistene som vitner om at de aktuelle baronene har litt mer på bok enn menigmann.

Oppdrettskongen Gerhard Meidell Alsaker hadde en inntekt på 213 millioner kroner i fjor. Noe av pengene bruker han på å fullføre sin nye gigabolig i den lille bygda Onarheim. Huset på over 2000 kvadratmeter og panoramautsikt over fjorden begynner å ta form, skriver DN.

Salmar-gründer Gustav Witzøes prakteiendom på Hitra sto på sin side ferdig for noen år siden. Bygget har et bruksareal på nærmere 1 750 kvadratmeter, inkludert garasje, og er dermed en av landets aller største privatboliger, ifølge Ilaks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer