Laksekongens Ap-angrep: - Svært trist

I en opphetet skattedebatt freser SalMar-sjef Gustav Witzøe mot Arbeiderpartiets beskrivelse av ham. NHH-professor mener laksemilliardærens argumenter faller på egen urimelighet.

LAKSEGRÜNDER: Gustav Witzøe liker dårlig måten Arbeiderpartiet karakteriserer ham i debatten om formuesskatt i Norge. Foto: Aftenposten / NTB
LAKSEGRÜNDER: Gustav Witzøe liker dårlig måten Arbeiderpartiet karakteriserer ham i debatten om formuesskatt i Norge. Foto: Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert

I et sjeldent intervju med norsk presse tok laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten gjennom Dagbladets finansnettsted Børsen i forrige uke.

Han ble straks sablet ned av Arbeiderpartiet, som tolket utspillet som en «usmakelig» trussel fra Witzøe sin side om å flagge ut dersom venstresida vinner valget.

- Når en av landets rikeste går ut med trusler om å flytte ut av landet dersom man må fortsette å betale skatt synes jeg er rimelig usmakelig og spesielt, sa Cecilie Myrseth (Ap), som kalte Witzøes utspill «trist».

SalMar-gründeren svarer nå på tiltale fra venstresida.

- Jeg synes det er svært trist når ledende politikere går til angrep med begreper som «usmakelig» for å stemple folk som er uenige i deres ønske om å doble den særnorske skatten på norskeide bedrifter. Det er slike angrep fra politikere som gjør at næringslivets folk ikke våger å stikke hodet fram i den politiske debatten, og det er kanskje også hensikten, sier Witzøe til Dagbladet.

Betaler lønningene

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre reagerte på Witzøes angrep på formuesskatten. Arbeiderpartiet går til valg på å øke formuesskatten, og hadde lite sympati med milliardærens utfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer