Laksekongens Ap-angrep: - Svært trist

I en opphetet skattedebatt freser SalMar-sjef Gustav Witzøe mot Arbeiderpartiets beskrivelse av ham. NHH-professor mener laksemilliardærens argumenter faller på egen urimelighet.

LAKSEGRÜNDER: Gustav Witzøe liker dårlig måten Arbeiderpartiet karakteriserer ham i debatten om formuesskatt i Norge. Foto: Aftenposten / NTB
LAKSEGRÜNDER: Gustav Witzøe liker dårlig måten Arbeiderpartiet karakteriserer ham i debatten om formuesskatt i Norge. Foto: Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert

I et sjeldent intervju med norsk presse tok laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten gjennom Dagbladets finansnettsted Børsen i forrige uke.

Han ble straks sablet ned av Arbeiderpartiet, som tolket utspillet som en «usmakelig» trussel fra Witzøe sin side om å flagge ut dersom venstresida vinner valget.

- Når en av landets rikeste går ut med trusler om å flytte ut av landet dersom man må fortsette å betale skatt synes jeg er rimelig usmakelig og spesielt, sa Cecilie Myrseth (Ap), som kalte Witzøes utspill «trist».

SalMar-gründeren svarer nå på tiltale fra venstresida.

- Jeg synes det er svært trist når ledende politikere går til angrep med begreper som «usmakelig» for å stemple folk som er uenige i deres ønske om å doble den særnorske skatten på norskeide bedrifter. Det er slike angrep fra politikere som gjør at næringslivets folk ikke våger å stikke hodet fram i den politiske debatten, og det er kanskje også hensikten, sier Witzøe til Dagbladet.

Betaler lønningene

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre reagerte på Witzøes angrep på formuesskatten. Arbeiderpartiet går til valg på å øke formuesskatten, og hadde lite sympati med milliardærens utfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.