Eiendom:

Laksemilliardær satte ny prisrekord på Nesøya

Strandeiendommen ble solgt for 89 millioner kroner.

PRISREKORD: Boligen er den dyreste som er solgt på øya noensinne, ifølge mekleren. Skjermdump: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
PRISREKORD: Boligen er den dyreste som er solgt på øya noensinne, ifølge mekleren. Skjermdump: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Kort fortalt

 • Strandeiendommen på Nesøya, tidligere eid av Pareto-topp Ole Henrik Bjørge, ble solgt for 89 millioner kroner til laksemilliardær Thomas Jessen og hans kone.
 • Dette er den dyreste eiendommen som noensinne er solgt på øya.
 • Jessen er administrerende direktør i investeringsselskapet Kverva og nær venn av Gustav Witzøe.
 • I fjor solgte Pareto-topp Ole Henrik Bjørge strandeiendommen sin på Nesøya. Dette var den dyreste som ble solgt i Asker i fjor, men nøyaktig hvor mye kjøperen måtte ut med, var ukjent.

  Nå skriver Dagens Næringsliv at eiendommen ble solgt for hele 89 millioner kroner.

  Dette er den dyreste som er solgt på den eksklusive øya noensinne.

  De som flytter inn i den luksuriøse strandvillaen, er laksemilliardær og Witzøe-medarbeider Thomas Jessen og kona Doribeth Jessen.

  - Dyreste som er solgt

  Prisantydningen for Nesøya-eiendommen var opprinnelig på 95 millioner kroner.

  - Det er den dyreste som er solgt der ute noen gang, sa mekler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren til DN da salget først ble kjent.

  Han ønsket imidlertid ikke gå ut med den nøyaktige prisen. Nå er det derimot kjent at strandeiendommen gikk for hele 89 millioner kroner, noe som er ny rekord for området.

  Den forrige rekorden stammet fra tidlig på 2000-tallet, da Kolberg-familien punget ut 80 millioner kroner for en stor tomt, ifølge DN.

  Et av Norges mest eksklusive

  Selgeren, Ole Henrik Bjørge, kjøpte boligen i 2016 for 58,5 millioner kroner.

  Selve boligmassen var den gang på 936 kvadratmeter, mens hele tomta er på 3,7 mål. Dette inkluderer en lang strandlinje, eget badehus, solbrygge, tennisbane og flytebrygge til båter, ifølge Budstikka.

  Nesøya er kjent som et av landets mest eksklusive boligområder. Flere milliardærer har dyre strandeiendommer på øya.

  Kollega med Witzøe

  Thomas Jessen, som nå bosetter seg på Nesøya, hadde ifølge skattelistene en formue på 398,7 millioner kroner i 2022. Samme år hadde han en skattbar inntekt på 14,9 millioner kroner.

  Ligningstall for:

  Thomas Jessen

  Kilde: Skattetaten

  Kapital skriver imidlertid at Jessens reelle formue er på om lag 1,25 milliarder kroner.

  Dette fordi mesteparten av formuen hans ligger i eierskapet til Gustav Witzøes holdingselskap Kvarv, som er tungt investert i SalMar.

  Jessen var administrerende direktør i investeringsselskapet Kverva fram til i fjor, og er nå direktør for forretningsutvikling i selskapet.