Landbruksgigant eksporterer til Russland: - Farlig

Plogprodusenten Kverneland i Rogaland gjenopptar eksporten av landbruksprodukter til Russland.- Er det slik vi ønsker å opptre som land? spør Venstre-politiker Alfred Bjørlo. - Handler om global matvaresikkerhet, svarer Kverneland.

REAGERER: Alfred Bjørlo mener Kverneland ikke burde eksportere landbruksutstyr til Russland. Arild Gjerde, konserndirektør for salg og marked i Kvernland Group, mener det blir gjort for å forhindre hungersnød. Foto: Kverneland
REAGERER: Alfred Bjørlo mener Kverneland ikke burde eksportere landbruksutstyr til Russland. Arild Gjerde, konserndirektør for salg og marked i Kvernland Group, mener det blir gjort for å forhindre hungersnød. Foto: Kverneland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag skrev Stavanger Aftenblad at landbruksprodusenten Kverneland nå vil gjenoppta eksporten av ploger til Russland.

Utstyr til produksjon av mat kan eksporteres til Russland, ifølge selskapet, så lenge ingen sanksjonerte personer er involvert.

At selskapet nå gjenopptar handelen, reagerer stortingspolitiker og næringspolitisk talsperson for Venstre, Alfred Bjørlo, sterkt på.

- Jeg stiller meg undrende til at Kverneland velger å gjøre dette, særlig i den situasjonen hvor krigen utvikler seg som den gjør nå. Krigen blir mer og mer grusom dag for dag, og vi vet at ukrainske myndigheter og talspersoner innstendig oppfordrer Vesten om å være tydeligere på boikott av Russland, sier han til Børsen.

  • Les Kvernelands begrunnelse for snuoperasjonen litt lenger ned i saken.

- Rart

Kverneland står på listene til nettsida til Leave Russia, som Kyiv School of Economics og frivillige ukrainere fra IT-sektoren står bak.

I oktober i fjor sa også konserndirektør for salg og marked i Kvernland Group, Arild Gjerde, at de ikke ville eksportere nye landbruksprodukter til Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.