Anita Krohn Traaseth:

Landet ny toppjobb

Blir konsernsjef.

NY JOBB: Anita Krohn Traaseth tar over som konsernsjef i DSD. Foto: Fredrik Hagen / NTB
NY JOBB: Anita Krohn Traaseth tar over som konsernsjef i DSD. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Næringslivstopp Anita Krohn Traaseth har landet ny toppjobb. Hun er ny konsernleder i DSD, investeringsselskapet til Hermansen-imperiet.

Krohn Traaseth er kanskje best kjent som tidligere leder av Innovasjon Norge. Hun har hatt en rekke topplederjobber gjennom karrieren.

Yuhong Jin Hermansen, enka etter den avdøde mangemilliardæren Folke Hermansen, er styreleder i DSD.

- Styret er overbevist om at Anita vil være en flott tilføyelse til selskapet og vil bidra til å videreutvikle DSD som et moderne, framoverlent industrielt konsern. Vi har stor tillit til at hun vil lede selskapet med integritet, visjon og dyktighet. Vi ser fram til å jobbe sammen med Anita, og er sikre på at hun vil bidra til å ta selskapet til nye høyder, sier styreleder Jin Hermansen.

Hun erstatter Ingvald Løyning, som går av med pensjon.

- Jeg er svært glad for den tilliten DSD-styret har vist meg. Gjennom tre år som DSD-styremedlem har jeg blitt kjent med konsernet, porteføljen og ikke minst et sterkt team, som jeg gleder meg til å bli en del av. DSD har et unikt fundament og en historie som spenner seg over nesten 170 år. Under Ingvald Løynings stødige ledelse er det staket ut en ny kurs. Det skal jeg bidra til å bygge videre på, sier Krohn Traaseth i pressemeldingen.

Krohn Traaseth har også gitt ut bøkene «God nok for de svina», «Kamel uten filter» og «Fisken på disken». Hun dukket også opp i den omdiskuterte tv-serien «Powerwomen Norge».