Savner norske turister

Landshøvding fortviler

Ålands landshøvding Peter Lindbäck forteller at de økonomisk har blitt hardt rammet av pandemien, og at de savner norske turister.

HARDT RAMMET: Økonomisk har Åland blitt hardt rammet av pandemien, forteller landshøvding Peter Lindbäck. Foto: Igor Grochev / Shutterstock / NTB
HARDT RAMMET: Økonomisk har Åland blitt hardt rammet av pandemien, forteller landshøvding Peter Lindbäck. Foto: Igor Grochev / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Nylig ble det varslet endringer i karantenereglene som ved første øyekast virket å være oppløftende nyheter for den finske selvstyrte øygruppa Åland. Men landshøvding Peter Lindbäck kan fortelle til Børsen at situasjonen derimot er svært vanskelig.

Børsen tok nemlig kontakt med Lindbäck da det ble kjent at man fra mandag ikke lenger må i karantene ved innreise til Norge etter opphold i Åland. Nå har Lindbäck undersøkt saken, og kan fortelle at man heller ikke må i karantene ved innreise til Finland fra Norge fra og med mandag. Men, sier han, det er et stort «men» her.

- Man må huske på én ting - og dette er viktig: Man kan ikke reise fra Norge til Finland via Sverige uten å bli omfattet av karantenebestemmelsene, sier landshøvdingen til Børsen.

I praksis betyr det at dersom du er bosatt i Oslo og har lyst til å reise til Åland med bil, så må du først kjøre langt nord i Norge og ta deg over til Finland, og deretter kjøre langt sør i Finland og ta deg over til Åland, dersom du vil unngå å havne i karantene.

- Det kommer til å begrense trafikken mellom Norge og Finland veldig mye. Det er synd ettersom norske turister er veldig høyt ansett i Åland. Ingen ville ha vært mer glad enn oss på Åland dersom man hadde kunnet reise fra Norge til Finland via Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.