Lange polkøer i Bærum

Da vinmonopolbutikkene i Oslo stengt, ble det lange køer i nabokommunene.

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarer mot å dra til andre kommuner for å benytte seg av tjenester som er stengt i deres egen hjemkommune. Det er det ikke alle som har fått med seg. Video: Lofstad og Karlsen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA, BÆRUM (Dagbladet): Køen foran Vinmonopolet i Sandvika er over hundre meter lang, og går over gangbrua i sentrum. Blant de forreste i køen står Håvard Bentsen (64) fra Husebygrenda på Oslo vest.

- Først prøvde jeg polet på Røa, men det var stengt. Nå har jeg stått her i en halvtime, sier Bentsen til Dagbladet.

Han er ikke klar over oppfordringen fra myndighetene om ikke å dra ut av hjemkommunen for å handle.

- Nei, sier du det? Hvis jeg visste det, ville jeg kanskje ikke kommet - men jeg har i det minste munnbind! sier Oslo-mannen.

Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) hadde fått med seg at det har dannet seg køer.

- Kjøpesentrene i Oslo stenges ned, med de utfordringene det gir for mobilitet og innbyggere som krysser grensene. Men Høie har vært knalltydelig på at innbyggere i Oslo og Follo ikke må bevege seg ut av kommunene for å nyttiggjøre seg av tilbud andre steder, sier Krog til Budstikka.

Køene kom altså etter at det ble kjent at alle butikker utenom dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjoner, inkludert Vinmonopolet, måtte stenge lørdag klokka 12 i ti kommuner i Oslo-regionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer