Elon Musk

Langer ut: - Har ikke peiling

Tesla-sjefen setter ikke pris på Microsoft-grunnleggerens tanker om framtidas tungtransport.

2015: Bill Gates (i midten) og Elon Musk (til høyre) tar hverandre i hånden under en kon teknologi-konferanse i Kina. Til venstre står den kinesiske programvareutvikleren og forretningsmannen Robin Li Yanhong. Foto: Imagine China/REX
2015: Bill Gates (i midten) og Elon Musk (til høyre) tar hverandre i hånden under en kon teknologi-konferanse i Kina. Til venstre står den kinesiske programvareutvikleren og forretningsmannen Robin Li Yanhong. Foto: Imagine China/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en oppsiktsvekkende Twitter-melding kommer Tesla-gründer Elon Musk med et spark til Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Eller som CNN formulerer det: Verdens fjerde rikeste person snakker «dritt» om verdens nest rikeste person.

«Riking»-listene forandrer seg for øvrig stadig vekk, og ifølge Bloomberg er Musk i skrivende stund nummer tre i verden, mens Gates ligger et godt stykke foran ham i formue, bare slått av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos.

Uansett: Elon Musk har satset på en elektrisk semitrailer, og tar ikke godt imot at Bill Gates nærmest slakter denne ideen i et nylig blogginnlegg.

Det var da Musk tvitret at mange spennende ting vil bli avslørt på selskapets såkalte «Battery Day» 22. september, at en Twitter-bruker spurte hva Musk syntes om Gates uttalelser om elektriske lastebiler.

- Han har ikke peiling, svarte Musk.

Batteri-problemer

I innlegget gjør Bill Gates rede for sine tanker om framtidas transportmidler. Hvordan skal man bevege seg rundt uten å slippe ut skadelige gasser, spør Gates, som videre skriver at svaret er enkelt, selv om å få det til å skje ikke er like lett:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.