Langer ut: - Den feite gutten

Boris Johnson tror ikke Vladimir Putin vil bruke atomvåpen, og sammenlikner ham med en litterær karakter.

REFS: Da Boris Johnson, den gang Storbritannias statsminister, møtte Vladimir Putin i Berlin i januar 2020 var stemningen tilsynelatende ganske god. Nøyaktig to år seinere har Johnson fint lite pent å si om den russiske presidenten. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
REFS: Da Boris Johnson, den gang Storbritannias statsminister, møtte Vladimir Putin i Berlin i januar 2020 var stemningen tilsynelatende ganske god. Nøyaktig to år seinere har Johnson fint lite pent å si om den russiske presidenten. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson har alltid vært skåren for tungebåndet, og med en bakgrunn som britisk pressemann har han heller aldri vært redd for å snakke i store bokstaver.

I dag dukket Johnson opp under World Economic Forum i Davos, der han leverte nye kraftsalver i retning Vladimir Putin og hans maktapparat i Kreml.

Putin-kritiker

Helt siden krigens begynnelse har Johnson, den gang statsminister, vært svært tydelig i sin motstand mot Putins blodige invasjon.

Allerede samme dag som Russland invaderte Ukraina kalte Johnson russernes president for «en blodig kriger».

- Tidligere i dag sa Putin noe så absurd som at han skal demilitarisere og denazifisere Ukraina. For dette vil Putin fordømmes av hele verden. Han vil aldri klare å kvitte seg med Ukrainas blod på hendene, sa Johnson.

Siden den gang har krigen blitt mer brutal, og særlig angrepet på en sivil boligblokk i Dnipro like etter nyttår har fått Vesten til å fordømme Russland i enda hardere ordelag enn tidligere.

- Den feite gutten

Et av spørsmålene som har blitt stilt underveis i krigen, og som ingen har noe helt sikkert svar på, er hvorvidt Vladimir Putin vil gå så langt som å ty til atomvåpen om han blir presset opp i et hjørne. Det har Boris Johnson ingen tro på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.