Statsbudsjettet 2023:

Langer ut: - Den idioten

Investor Jan Petter Sissener fortviler over regjeringens skattegrep og langer ut mot finansministeren. «Pust med magen», svarer Vedum.

RIKING: Den kjente aksjeforvalteren Jan Petter Sissener forventer at mange formuende nordmenn pakker kofferten og flytter som følge av regjeringens skattepolitikk. Foto: Erlend Aas / NTB
RIKING: Den kjente aksjeforvalteren Jan Petter Sissener forventer at mange formuende nordmenn pakker kofferten og flytter som følge av regjeringens skattepolitikk. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det vil alltids finnes en tålegrense, sa skatteadvokat Per-Ole Hegdahl i Danske Bank til Børsen før statsbudsjettet for 2023 ble lagt fram torsdag.

Nå er den grensen nådd, mener den styrtrike aksjeforvalteren og mangemillionæren Jan P. Sissener.

- Jeg konstaterer at det å drive virksomhet i Norge, bare blir vanskeligere og vanskeligere, sier han og legger til:

- De (regjeringen, red anm.) er så sykt opptatt av at alle skal ned, at man får helt bakoversveis.

Han er overbevist om at regjeringens nye skattegrep kommer til å sende flere av landets rikeste på skatteflukt til andre land:

- Svaret er ja. Det er faktisk så enkelt. Det kommer også til å bli mange flere som flytter ut enn de ser for seg. Gi meg tre gode grunner til å bli boende i Norge, framfor et hvilket som helst annet europeisk land, sier han.

- Har du planer om å flytte?

- Jeg har ikke bestemt meg. Men det er fristende, for å si det rett ut. Jeg har ikke så stor formue, men jeg driver en virksomhet etter beste evne. Så får jeg bare høre at jeg ikke gjør nok. Jeg er lei av det, tordner Sissener før han legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer