Langer ut mot Putin: - Blank løgn

Storbritannia går kraftig i rette med Vladimir Putins påstand om at Vesten er skyld i økte matpriser.

- LØGNER: Storbritannia anklager Vlaidmir Putin for blank løgn når han hevder at Vesten må ta skylden for de økte matprisene. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
- LØGNER: Storbritannia anklager Vlaidmir Putin for blank løgn når han hevder at Vesten må ta skylden for de økte matprisene. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

I dag la de britiske myndighetene fram nye sanksjoner mot Russland, der de blant annet sanksjonerer Vladimir Putins døtre.

- Blank løgn

Samtidig går de britiske myndighetene kraftig i rette med påstander fra russerne.

«Det russiske narrativet om at Vestens sanksjoner har ført til økningen i de globale matprisene er en blank løgn», heter det i en pressemelding fra det britiske utenriksdepartementet.

Den britiske kraftsalven er et svar på at Russlands president Vladimir Putin tirsdag denne uka gikk ut og hevdet det er Vestens skyld at verden kan stå overfor en global matkrise.

- De vil uunngåelig forverre matmangelen i verdens fattigste regioner, sørge for nye bølger av flyktninger og generelt drive matvareprisene videre oppover, sa Putin under et møte tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Under de rådende forholdene er gjødselmangel på det globale markedet uunngåelig. Vi blir nødt til å være mer forsiktige med matforsyninger i utlandet, og spesielt overvåke eksporten til land som er fiendtlige mot oss, fortsatte Putin.

Kraftig prisøkning

Uttalelsene til Vladimir Putin kommer dager etter at russiske myndigheter advarte om at landet kunne komme til å begrense forsyningen av landbruksprodukter til å bare gjelde såkalte «vennlige land», som et svar på de vestlige sanksjonene mot Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.