Gunhild Stordalen og Øystein Stray Spetalen

Langer ut mot Spetalen: - Pinlig

Gunhild Stordalen radbrekker klimaskeptikere, og refser samtidig Øystein Stray Spetalen i hans egen WhatsApp-gruppe. - Viktig og moro med høy temperatur, svarer storinvestoren.

TOGREISE: Gunhild Stordalen valgte alternativ transport til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, noe hun endte med å angre på. Foto: Daniel Kragset / Northstories Vis mer
Publisert

Overfor Børsen tar Gunhild Stordalen et knallhardt oppgjør med klimaskeptikere, og langer samtidig ut mot investor Øystein Stray Spetalen i den beryktede WhatsApp-gruppa «Politikk», som fikk mye oppmerksomhet etter en serie artikler i Dagens Næringsliv i september.

- Her går det fort i svingene, og har hatt lite tid til å slå tilbake mot alt dette tullballet, men til ⁨Øystein Stray Spetalen⁩ og alle dere andre som nå tror at klimakrisen er avblåst: Det er pinlig at voksne menn i fast arbeid ikke gidder å sette seg inn i fysikken og/eller evner å skille mellom lokalt vær og globalt klima. Hvor skal vi starte liksom …

Det skriver legen og EAT-gründeren selv i et innlegg i gruppa, som Børsen gjengir med Stordalens tillatelse.

Tordentale

Stordalen går kraftig i rette med forestillinger om at den siste tidas kalde vintervær motbeviser eller usannsynliggjør global oppvarming.

- Essensen er: Kaldt vær betyr ikke at ikke den globale middeltemperaturen øker, skriver Stordalen til gruppedeltakerne, som stiller spørsmål ved forskningen og artiklene hun deler.

Tordentalen er et svar til et innlegg signert Spetalen, som onsdag morgen postet et skjermbilde fra en VG-artikkel med tittelen «Snøkaos på E18 - politiet setter krisestab for å igangsette evakuering».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.