Donald Trump jr.

Langer ut mot Ukraina

Sønnen til USAs forrige president, Donald Trump junior, mener USA ikke bør gi pengestøtte til Ukraina. Han hevder landets politikere er korrupte og vil stjele disse pengene.

KORRUPT: Donald Trump junior, sønnen til USAs forrige president, mener USA ikke bør sende støtte til Ukraina og hevder landets politikere er korrupte. Foto: Chip Somodevilla/UPI/Shutterstock
KORRUPT: Donald Trump junior, sønnen til USAs forrige president, mener USA ikke bør sende støtte til Ukraina og hevder landets politikere er korrupte. Foto: Chip Somodevilla/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): USAs president, Joe Biden, foreslo torsdag å gi ytterligere 33 milliarder dollar (om lag 310 milliarder kroner) i støtte til Ukraina.

- Kostnadene i denne kampen er ikke billig, men å gi etter for aggresjonen vil være enda mer kostbart dersom vi tillater det, sa Biden under en seanse i Det hvite hus.

Forslaget omfatter 20,4 milliarder dollar i militær støtte. 8,5 milliarder dollar i økonomisk hjelp og 3 milliarder dollar i humanitær bistand.

- Vi kan ikke stå og se på mens russerne fortsetter sine grusomheter og aggresjon i Ukraina.

- Plyndret

Den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, har signalisert at han trolig vil støtte dette forslaget.

Én som imidlertid overhodet ikke ønsker å støtte Ukraina økonomisk, er Donald Trumps sønn, Don jr.. Han kaller i stedet Ukraina for «ett av verdens mest korrupte land», melder The Independent.

- Klart nei. Hva med å hjelpe amerikanere som trenger det? Eller kanskje sikre grensene våre? Kanskje få i gang energisektoren igjen? Utdanning? Nei, i stedet vil vi gi til ett av de mest korrupte landene i verden, hvor jeg er sikker på at dette vil bli plyndret av korrupte politikere, skriver Donald Trump jr. på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer