Donald Trump jr.

Langer ut mot Ukraina

Sønnen til USAs forrige president, Donald Trump junior, mener USA ikke bør gi pengestøtte til Ukraina. Han hevder landets politikere er korrupte og vil stjele disse pengene.

KORRUPT: Donald Trump junior, sønnen til USAs forrige president, mener USA ikke bør sende støtte til Ukraina og hevder landets politikere er korrupte. Foto: Chip Somodevilla/UPI/Shutterstock
KORRUPT: Donald Trump junior, sønnen til USAs forrige president, mener USA ikke bør sende støtte til Ukraina og hevder landets politikere er korrupte. Foto: Chip Somodevilla/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): USAs president, Joe Biden, foreslo torsdag å gi ytterligere 33 milliarder dollar (om lag 310 milliarder kroner) i støtte til Ukraina.

- Kostnadene i denne kampen er ikke billig, men å gi etter for aggresjonen vil være enda mer kostbart dersom vi tillater det, sa Biden under en seanse i Det hvite hus.

Forslaget omfatter 20,4 milliarder dollar i militær støtte. 8,5 milliarder dollar i økonomisk hjelp og 3 milliarder dollar i humanitær bistand.

- Vi kan ikke stå og se på mens russerne fortsetter sine grusomheter og aggresjon i Ukraina.

STORMER UT: I traileren til intervjuet med Donald Trump i Piers Morgans nye program stormer tilsynelatende den tidligere presidenten ut. Video: TalkTV. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Plyndret

Den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, har signalisert at han trolig vil støtte dette forslaget.

Én som imidlertid overhodet ikke ønsker å støtte Ukraina økonomisk, er Donald Trumps sønn, Don jr.. Han kaller i stedet Ukraina for «ett av verdens mest korrupte land», melder The Independent.

- Klart nei. Hva med å hjelpe amerikanere som trenger det? Eller kanskje sikre grensene våre? Kanskje få i gang energisektoren igjen? Utdanning? Nei, i stedet vil vi gi til ett av de mest korrupte landene i verden, hvor jeg er sikker på at dette vil bli plyndret av korrupte politikere, skriver Donald Trump jr. på Twitter.

ADVARER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer mot Russlands hensikter i en video fra 26. april. Vis mer

- Genial

Faren og USAs tidligere president gikk ut tidlig i krigen og beskrev Russlands president, Vladimir Putin, som «genial». Samtidig har han hele tida hevdet at krigen i Ukraina ikke ville skjedd hvis han selv fortsatt var president.

- Dette er en krig som aldri ville funnet sted hvis jeg var president. Tusenvis av ukrainere har blitt drept av russiske styrker på grunn av et «rigget valg», gjentok Trump da han gjestet «Piers Morgan Uncensored» mandag.

I lang tid har Trump uttrykt beundring for Putin. Han har også nektet å godta vurderingene til amerikansk etterretning av at Russland blandet seg inn i presidentvalget i 2016. Dette kom blant annet fram da Trump holdt pressekonferanse sammen med Putin i Helsinki i 2018.

Riksrett

Da Trump var president, i 2019, truet han også med å holde tilbake militær støtte til Ukraina dersom den da nyvalgte presidenten Volodymyr Zelenskyj ikke startet korrupsjonsetterforskning av sønnen til sin egen politiske rival, Joe Biden. Det førte til at Trump ble stilt for riksrett første gang.

I mars i år foreslo Trump junior å sende faren til fredssamtaler om Ukraina. Forslaget ble fullstendig latterliggjort i sosiale medier.

- Å sende Biden til Europa til Nato-samtaler hvor mye står på spill, vil bare oppmuntre fiendene våre ytterligere. Dersom du vil at noe skal bli gjort riktig, send Trump, skrev Trump junior på Twitter.

Takknemlig

Kort tid seinere trendet uttrykket «send Trump» på Twitter og mange brukere foreslo at han burde dra til Moskva og bli der.

Så lang har USA og andre Nato-land sagt at det er uaktuelt å gå inn militært i Ukraina-krigen. Men den nye støttepakke innebærer ytterligere militærhjelp.

- Jeg er takknemlig til det amerikanske folk og personlig til president Biden. Jeg håper Kongressen handler raskt og godkjenner denne forespørselen om hjelp til landet vårt, sier Ukrainas president, Zelenskyj, i sin daglige videotale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer