Krigen i Ukraina:

Langer ut mot Vesten: - Utpressing

Sanksjonene regner over Vladimir Putins regime. Nå langer landets statsminister ut mot Vesten, som han mener bedriver utpressing av Russland.

- ØKONOMISK UTPRESSING: Russlands statminister Mikhail Misjustin er lite fornøyd med det strenge sanksjonsregimet EU og vestlige allierte har innført mot Russland som følge av krigen i Ukraina. Foto: Yuri Kochetkov / AFP / NTB
- ØKONOMISK UTPRESSING: Russlands statminister Mikhail Misjustin er lite fornøyd med det strenge sanksjonsregimet EU og vestlige allierte har innført mot Russland som følge av krigen i Ukraina. Foto: Yuri Kochetkov / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Russlands statsminister Mikhail Misjustin langet ut mot Vesten under et møte i rådet for regjeringssjefene i Samveldet av uavhengige stater (SUS) fredag.

- Dollar og euro blir i økende grad brukt som et instrument for politisk press og økonomisk utpressing, sa den russiske statsministeren ifølge det statlig styrte nyhetsbyrået Ria Novosti.

Sanksjonene har regnet over Vladimir Putin og hans regime etter at Russland invaderte Ukraina i februar. Det er ingen andre land i verden som er underlagt flere sanksjoner enn Russland akkurat nå, og flere økonomer mener landet er på vei inn i sin verste økonomiske periode siden Sovjetunionens kollaps.

Takket være stigende priser på landets olje- og gasseksport, har imidlertid Putin og hans kompanjonger klart å holde landets økonomi flytende, og rubelen oppe i verdi.

- Ikke på et bra sted

Flere analytikere mener imidlertid at verdien av rubelen ikke er reell.

- Russland har forbudt vestlige investorer å selge sine russiske verdier, og de krever at olje og gass betales i rubler. Det er med på å holde rubelen kunstig høy, uttalte seniorforsker Cecilie Sendstad ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) til NTB torsdag og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.