Idar Vollvik:

Lanserer egen kryptovaluta

- Blir jeg rik igjen, greit, men det er ikke det viktigste for meg.

SATSER: Idar Vollvik satser tungt på sin nye kryptovaluta, som han håper vil ta verden med storm. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
SATSER: Idar Vollvik satser tungt på sin nye kryptovaluta, som han håper vil ta verden med storm. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Når du går egne veier, er det alltid humper i veien. Dette er ingen dans på roser, men veldig utfordrende, og det tiltrekker meg, sier investorprofil, nå krypto-gründer Idar Vollvik til Børsen.

Krypto-bølgen vil ingen ende ta. I dag skal det finnes over 2000 forskjellige digitale valutaer tilgjengelig for kjøp og salg. De fleste av lav verdi.

En som verdenssamfunnet imidlertid har trykket til sitt hjerte er bitcoin. Kursen har i løpet av ett år steget nesten 700 prosent.

En «baby»

Nå vil også investoren Idar Vollvik være med på moroa. Gjennom mobilselskapet Geddit starter han kryptovalutaen «Geddit Coin». Det var Finansavisen som først omtalte saken.

- Akkurat dette er en stor og viktig baby for meg nå, som jeg har brukt mange år på. Det er et langtidsløp, som det er viktig for meg å lykkes med, sier Vollvik til Børsen.

Geddit er Vollviks mobilapp, som har eksistert noen år. Den skal være inspirert av suksessen «Pokémon Go», der barn og voksne gikk gatelangs på jakt etter «virtuelle egg».

Vollvik forklarer at man i appen konkurrerer mot andre i retroaktige spill, som Tetris. Ved seier blir man belønnet med en «Geddit Coin». Denne mynten har vært mulig å konvertere til «Geddit Dollars», som igjen kunne bli utbetalt til tradisjonell valuta gjennom PayPal.

- Det er dette poengsystemet vi nå gjør om til kryptovaluta, sier Vollvik.

Han legger til at appen er barnevennlig, og har ingenting med gambling å gjøre.

175 land

Nå venter en lang jobb med markedsføring.

- Jeg har gjort noe bra opp igjennom, og noe ikke så bra, men noe av det jeg har gjort bra er markedsføring, sier Vollvik og skyter inn:

- Jeg prøver å bygge to separate organisasjoner: Spillappen og Coin-plattformen. Vi ønsker at begge plattformene skal vokse hver for seg ved hjelp av felles markedsføring - begge plattformene tilfører hverandre verdi.

Det skal bli mulig å kjøpe valutaen i 175 land.

Startprisen på en «Geddit Coin» er på 0,025 kroner per mynt, og forhåndssalget har allerede begynt.

- Jeg har ikke rukket å kjøpe noen selv enda, men jeg skal kjøpe så mange jeg kan. Jeg er forretningsmann, og som en student vil lese til eksamen, vil en forretningsmann tjene penger.

- Var skeptisk

Vollvik sier til Børsen at han lenge var skeptisk til denne nye økonomien.

- Det er menneskelig å ha skepsis til ting man ikke forstår, og jeg var lenge der. Dette har vært en enorm læring for en gammel kjøpmann. Jeg har svelget mange kameler, på grunn av skepsisen. Men så besøkte jeg en konkurrent i Paris, da endret jeg mening: Dette er framtida.

Geddit ble så seint som i fjor høst begjært konkurs av selskapets finansdirektør, men Vollvik skal ha reddet det ved å hente inn mer kapital.

Ifølge Vollvik begynte Geddits kryptoprosjekt for et halvt år siden.

- Jeg har i mange år slitt med å overleve etter svært feilaktige aksjeinvesteringer. Blir jeg rik igjen, greit, men det er ikke det viktigste for meg. Suksess er viktigere. Kan jeg gjøre andre rike, er det viktigere for meg.

Nå vil han jobbe på spreng for å gjøre «Geddit Coin» mer tilgjengelig for folk over hele verden, ved å få den inn på kryptobørser.

Tapte milliarder

53 år gamle Idar Vollvik ble rikskjendis da han bygde opp mobilselskapet Chess som han kjøpte for fire millioner kroner i 2001. Noen år seinere solgte han seg ut med milliardgevinst.

På midten av 2000-tallet tapte han hele Chess-gevinsten og ytterligere en drøy milliard gjennom noen måneder med daytrading på børsen. På tross av en rekke konkursbegjæringer, har Vollvik ikke snudd ryggen til norsk næringsliv - heller tvert imot.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer