Idar Vollvik:

Lanserer egen kryptovaluta

- Blir jeg rik igjen, greit, men det er ikke det viktigste for meg.

SATSER: Idar Vollvik satser tungt på sin nye kryptovaluta, som han håper vil ta verden med storm. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
SATSER: Idar Vollvik satser tungt på sin nye kryptovaluta, som han håper vil ta verden med storm. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Når du går egne veier, er det alltid humper i veien. Dette er ingen dans på roser, men veldig utfordrende, og det tiltrekker meg, sier investorprofil, nå krypto-gründer Idar Vollvik til Børsen.

Krypto-bølgen vil ingen ende ta. I dag skal det finnes over 2000 forskjellige digitale valutaer tilgjengelig for kjøp og salg. De fleste av lav verdi.

En som verdenssamfunnet imidlertid har trykket til sitt hjerte er bitcoin. Kursen har i løpet av ett år steget nesten 700 prosent.

En «baby»

Nå vil også investoren Idar Vollvik være med på moroa. Gjennom mobilselskapet Geddit starter han kryptovalutaen «Geddit Coin». Det var Finansavisen som først omtalte saken.

- Akkurat dette er en stor og viktig baby for meg nå, som jeg har brukt mange år på. Det er et langtidsløp, som det er viktig for meg å lykkes med, sier Vollvik til Børsen.

Geddit er Vollviks mobilapp, som har eksistert noen år. Den skal være inspirert av suksessen «Pokémon Go», der barn og voksne gikk gatelangs på jakt etter «virtuelle egg».

Vollvik forklarer at man i appen konkurrerer mot andre i retroaktige spill, som Tetris. Ved seier blir man belønnet med en «Geddit Coin». Denne mynten har vært mulig å konvertere til «Geddit Dollars», som igjen kunne bli utbetalt til tradisjonell valuta gjennom PayPal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer