Lånte egne penger - nektes hjelp

- Urettferdig og urimelig, sukker reiselivsgründeren som nektes coronastøtte etter 18 suksessrike år.

BRÅSTOPP: Arne Stallvik har arrangert USA-reiser i 18 år. På grunn av det han beskriver som firkanta behandling, står selskapet hans i fare for å miste inntekt i to år. Video: Jon Even Andersen og Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Historien er nesten ikke til å tro. Arve Stallvik avsto fra å ta ut lønn fra sitt eget firma i januar og februar i år, men lot i stedet pengene stå som et lån til bedriften. Han trengte litt ekstra egenkapital fordi London-kontoret skulle flyttes hjem til Norge.

Dette straffes han nå knallhardt for av systemet.

Stallvik har fått avslag på søknad om støtte fra kompensasjonsordningen for coronarammet næringsliv fordi årets januar og februar er såkalte referansemåneder.

- I stedet for en hjelpende hånd, får vi fingeren. Det er helt latterlig. Men for meg er det blodig alvor, sier Stallvik til Børsen.

- Jeg og mitt firma har betalt titalls millioner kroner i skatter og avgifter til Norge gjennom 18 år, understreker han.

Verdensledende

Så langt har titusenvis av nordmenn krysset USA på tvers i regi av reiseselskapet Route66usa. De fleste tar turen med leid motorsykkel, noen i åpen bil og andre med buss. Norske guider er med på den drøyt 400 mil lange turen som strekker seg over tre tidssoner og tar 20 dager - inkludert flere stopp. Guidene lønnes i Norge og betaler skatt til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.