Lasteskip frigjort i Suez­kanalen

Torsdag grunnstøtte et Hong Kong-registrert lasteskip.

GRUNNSTØTTE: Slepebåter bidro til å frigjøre lasteskipet som sto grunnstøtt i Suezkanalen. Foto: MarineTraffic / skjermdump
GRUNNSTØTTE: Slepebåter bidro til å frigjøre lasteskipet som sto grunnstøtt i Suezkanalen. Foto: MarineTraffic / skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det Hong Kong-registrerte lasteskipet «Xin Hai Tong 23» grunnstøtte i Suez-kanalen torsdag morgen.

Like etter klokka 07.00 rapporterer Reuters at skipet er frigjort. «Xin Hai Tong 23» satt fast i én time og 16 minutter, noe som førte til enkelte forsinkelser for andre skip.

Suezkanalen er 193 kilometer lang, og knytter Middelhavet og Rødehavet sammen. Det er en av verdens viktigste skipskanaler.

Da det gigantiske containerskipet «Ever Given» grunnstøtte i kanalen i 2021 og ble sittende fast i seks dager, med enorme konsekvenser.

Tolv prosent av verdens skipsfart passerer gjennom Suezkanalen. 400 skip ble forsinket de seks dagene containerskipet «Ever Given» satt fast, som ifølge det tyske forsikringsselskapet Allianz førte til kostnader på mellom 50 og 90 milliarder kroner per dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer