Slår boligalarm:

- Lavere enn under finanskrisen

Salget av nye boliger falt 28 prosent i oktober. Tolvmånederssalget var verre enn under finanskrisen, ifølge Boligprodusentenes Forening.

FALLER KRAFTIG: Nyboligsalget i oktober går dramatisk ned i forhold til oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FALLER KRAFTIG: Nyboligsalget i oktober går dramatisk ned i forhold til oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyboligsalget i Norge er nå lavere enn det var under finanskrisen.

Det melder Boligprodusentenes forening i en pressemelding.

- I oktober 2023 er tolvmånederssalget lavere enn bunnpunktet under finanskrisen, sier administrerende direktør i Boligprodusentenes forening, Lars Jacob Hiim, i pressemeldingen.

- Dessverre tror vi at markedet for salg og igangsetting av nye boliger skal falle ytterligere, da det er varslet enda en renteheving i desember, legger han til.

Foreningen bruker ordet krise når de skal beskrive situasjonen i nyboligmarkedet.

- Krisen i nyboligmarkedet rammer alle som trenger bolig. Underdekningen er stor, og det vil ta tid å snu utviklingen og få boligproduksjonene opp på et nivå som dekker boligbehovet, sier Hiim.

Solgte nye boliger de siste tre måneder (august, september og oktober) er 2 969 boenheter, det er 29 prosent under samme periode i 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer