Laveste inflasjon i Storbritannia på tre år

Inflasjonen i Storbritannia har falt til det laveste nivået siden 2016, viser nye tall. Dermed øker sjansene for rentekutt før brexit.

GÅR MOT RENTEKUTT: Storbritannias statsminister Boris Johnson under et besøk i Nord-Irland tidligere i uka. Foto: Liam McBurney / PA via AP / NTB scanpix
GÅR MOT RENTEKUTT: Storbritannias statsminister Boris Johnson under et besøk i Nord-Irland tidligere i uka. Foto: Liam McBurney / PA via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november var det en økning i konsumprisindeksen på 1,5 prosent sammenlignet med samme måned i 2018. I desember var økningen på 1,3 prosent, opplyste landets statistiske byrå onsdag.

En årlig prisstigning på 1,3 prosent er det laveste nivået siden november 2016. Analytikere hadde forventet at den ville ligge stabilt.

De svake inflasjonstallene ble lagt fram to dager etter at offisielle tall viste stillstand i den økonomiske veksten.

Oppbremsingen knyttes til brexit og politisk usikkerhet som i sin tur førte til mindre industriproduksjon i slutten av fjoråret.

Markedsanalytikeren Neil Wilson mener at tallene gir Bank of England alle argumenter den trenger for å kutte styringsrenten senere i januar. Styringsrenten ligger nå på 0,75 prosent.

Storbritannia skal etter planen forlate EU 31. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer