Laveste siden 2010

Ikke på 13 år har boligbyggingen vært på et like lavt nivå som nå, melder SSB i en ny rapport.

NYBYGG: I årets tre første kvartaler ble det gitt tillatelse til å bygge i overkant av 16 000 boliger i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NYBYGG: I årets tre første kvartaler ble det gitt tillatelse til å bygge i overkant av 16 000 boliger i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

I løpet av årets tre første kvartaler har det blitt gitt bygningstillatelse til 16 253 nye boliger i Norge. Det er 26,2 prosent færre enn samme periode i fjor.

Man må tilbake til 2010 for å finne et tilsvarende lavt nivå, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

I tredje kvartal ble det gitt igangsettingstillatelse til 5410 nye boliger, noe som er en nedgang på 17,3 prosent fra samme kvartal i fjor.

Selv om det blir gitt bygningstillatelse, betyr ikke det nødvendigvis at byggingen blir gjennomført, skriver SSB. De ser imidlertid ikke den samme nedgangen når det gjelder fullføring av bygg.

- Det har sammenheng med at det tar tid før boligene som får igangsettingstillatelse, blir fullført. Om det fortsatt gis like få igangsettingstillatelser til nye boliger i 4. kvartal kan vi forvente et tilsvarende lavt antall fullførte boliger neste år, heter det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer