Lønnsoppgjøret

Lederlønn: - Riv, ruskende galt

Fagforbundet leder Mette Nord fnyser av advarsler mot lave lederlønninger. Selv kjemper de for å løfte de lavest lønnede.

KAMPKLAR: Fagforbundet leder Mette Nord vil sprenge lønnsramma fra streikeoppgjøret og løfte de lavest lønnede litt ekstra. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KAMPKLAR: Fagforbundet leder Mette Nord vil sprenge lønnsramma fra streikeoppgjøret og løfte de lavest lønnede litt ekstra. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fire dager lange streiken mellom LO, YS og NHO endte med en enighet om at lønnsveksten i år skal stoppe på 5,2 prosent.

I dag starter lønnsforhandlingene i offentlig sektor. Der utfordrer lederen av LOs største forbund, Fagforbundets Mette Nord, enigheten fra frontfaget.

- Vi skal ha et godt oppgjør for hele laget, og vi må ha et ekstra løft til de lavest lønnede. Dessuten skal vi kompenseres for at vi er blitt hengende etter privat sektor i tre oppgjør på rad. Seinest med 0,3 prosent i fjor, sier Mette Nord til Børsen.

- Dere skal sprenge ramma fra frontfaget?

- Noe tall går jeg ikke ut med. Men vi skal ha betydelig høyere uttelling enn det som ble ramma på 5,2 prosent.

Støtter krav

Mette Nord er nå blitt utstyrt med et ekstra argument som hun akter å bruke i det kommende lønnsoppgjøret i offentlig sektor.

En fersk meningsmåling som Sentio har utført på oppdrag fra Fagforbundet, viser at åtte av ti er enige i en påstand om at lavtlønnede må få et ekstra løft i år. Undersøkelsen ble tatt opp mens streiken pågikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.