The Star:

Legendarisk bar gjenoppstår

Karaokestedet The Star stengte dørene etter konkurs i mai. Nå åpner dørene igjen.

GLADNYHET: The Star åpner snart dørene igjen for å fylle veggene med sang. Foto: The Star
GLADNYHET: The Star åpner snart dørene igjen for å fylle veggene med sang. Foto: The Star Vis mer
Publisert

I mai kunne Børsen melde at karaokebaren The Star hadde gått konkurs etter manglende betaling til Skatteetaten. I tillegg til å være blant faste møtesteder til hovedstadens karaokemiljø, var sentrumsbaren også kjent som Frp-stamsted.

Nå får karaokekjelleren en ny start, forteller barsjef Frode Stian Andersen til Børsen. Han har tidligere jobbet ved baren.

- Vi hadde noen stamgjester som synes det var veldig synd at plassen var borte. Så har jeg fått beskjed om at vi kunne åpne igjen, så dette blir nå min fulltidsstilling. Det er gøy, sier han.

Baren venter bare på skjenkebevilling, som ifølge Andersen kan ta alt fra én til fire måneder, før de kan rulle ut den røde løperen igjen.

- Det har vært relativt mange kjente mennesker innom kjelleren her. Lokalet har vært en plass mange har vanket i ungdommen. Den gang det het Bar to Be var det en plass som kronprinsen var på, hevder barsjefen.

I 2015 var baren gjenstand for overskrifter under fanen «politiske skandaler». Anledningen var at daværende arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og tidligere politisk rådgiver Ulrikke Holmøy havnet i karaokebråk, avslørte VG.

I 1979 startet vinentusiast og hotelleier Jan Bruse Andersen på sitt livsverk. Han begynte å samle på verdens beste vin, og la de i bomberommene på hotellet han eide på Voss. Nå er det vossingen Reidar (28) som styrer den dyrebare vinen. Reporter: Guro Havro Bjørnstad Video: Eivind Senneset Vis mer

Sistnevnte skjelte ut pubens karaokesjef da hun mente det tok for lang tid før Eriksson fikk komme på scenen og synge en utvalg D.D.E-låt. Karaokesjefen hevdet den gang overfor avisa at Holmøy hadde kalt ham «old and ugly» på vei ut døra.

Både Eriksson og Holmøy beklaget opptrinnet i saken.

Det er med andre ord mye historie i veggene, og Andersen gleder seg til å skape ny. Det med nye drivere i ryggen, i det nyoppstartede selskapet RB Bardrift AS.

- Det ble tøft i pandemien. Men det er stort karaokemiljø i Oslo, og et lite lokale som kan drives på få ressurser. Mens vi har holdt stengt, har vi også gjort en del oppgraderinger som vil spare oss for mye penger per måned, forklarer han.