Legendarisk milliardær tirrer Disney

Investorlegenden Nelson Peltz (80) har gang på gang løftet giganter til nye høyder. Nå vil han røske opp i Disney, men verdens største underholdningskonsern stritter imot.

KAMPGLAD: Hisotrien har vist at Nelson Peltz langt fra er skyggeredd. Nå entrer 80-åringen den finansielle bokseringen enda en gang. Foto: Mike Blake, Reuters / NTB
KAMPGLAD: Hisotrien har vist at Nelson Peltz langt fra er skyggeredd. Nå entrer 80-åringen den finansielle bokseringen enda en gang. Foto: Mike Blake, Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjendispappa, frafallen Trump-tilhenger og redningsmann.

Nelson Peltz er ikke en investor som passivt plasserer penger i et selskap og avventer. Tvert om er han kjent for å ta en aktiv rolle - og ikke minst få ting til å skje.

Denne gangen er det Walt Disney Co som utfordres.

Målet er en styreplass for, ifølge ham selv, å redde underholdningsgiganten fra et «kritisk overforbruk» på strømmetjenester, oppkjøpet av 21st Century Fox og mislykkede forsøk på å finne Disneys neste toppleder.

- Disney er et selskap i krise, fremholder Peltz i denne presentasjonen til investormiljøene.

Angrepet på Disney-toppsjef Bob Iger (71) er så langt blitt møtt med ei kald skulder direktørkontoret. Der sitter for øvrig Iger for andre gang, etter et mellomspill som pensjonist.

Gevinst: 80 prosent

Nelson Peltz er ifølge Forbes god for 1,4 milliarder dollar. Det tilsvarer tett oppunder 14 milliarder kroner.

Dessuten er han toppsjef og grunnlegger av investeringsfondet Trian Fund Management, der investeringskapitalen beløper seg til 8,5 milliarder dollar (841 milliarder kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer