Noma:

Legendarisk restaurant tar drastiske grep

Eieren mener de bruker altfor mye tid på å produsere mat. Derfor stenger snart «verdens beste restaurant» dørene.

NOMA: Den tradisjonelle restaurantdriften til den legendariske resturanten Noma vil opphøre fra 2025. Foto: Thibault Savary / AFP / NTB
NOMA: Den tradisjonelle restaurantdriften til den legendariske resturanten Noma vil opphøre fra 2025. Foto: Thibault Savary / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du må ikke vente for lenge om du ønsker å spise hos den legendariske restauranten Noma i København, som har tre stjerner i Michelin-guiden, og flere ganger har blitt kåret til verdens beste restaurant.

For fra 2025 vil de stenge restauranten på ubestemt tid og gjenoppstå som Noma 3.0, som skal få inntektene sine fra innovative matprodukter, skriver Berlingske.

Navnet 3.0 kommer av at de også tidligere har gjort store endringer.

Sjef og eier René Redzepi forklarer til Berlingske at da coronapandemien slo inn over verden, forsto han at tiden var inne for å legge nye planer.

- Det jeg så var at det ville bli veldig vanskelig å fortsette som vi gjør på Noma de neste ti åra, dersom vi ikke ble oppkjøpt av en organisasjon med mye penger, som kunne støtte oss i det vi driver med, sier Redzepi.

Han forteller at han mener det hemmer Noma at de må bruke så mye tid på produksjon av mat hver dag.

- Jeg vil tro at vi bruker 10 prosent av vår tid på innovasjon, og 90 prosent på produksjon. Det er forhold jeg godt kunne tenke meg å endre på, sånn at vi går på jobb for å bruke mesteparten av tiden på å utfordre oss selv og maten, og tenke nye tanker, sier Redzepi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer