Kjendisklinikken:

Legens CV stemmer ikke

Karim Sayed, «ansvarlig lege» for kjendisklinikken på Frogner, skriver i pressemeldingen at han er lektor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det har han ikke vært på to år, bekrefter universitetet overfor Børsen. - Jeg er lei meg for at dette ble upresist, sier Karim Sayed.

BRUKES HYPPIG: Karim Sayed bruker lektorbenevnelsen ved Universitetet i Sørøst-Norge i en rekke sammenhenger. Han er imidlertid ikke ansatt som lektor ved universitetet lenger. Faksimile: Senzie Akademiklinikk
BRUKES HYPPIG: Karim Sayed bruker lektorbenevnelsen ved Universitetet i Sørøst-Norge i en rekke sammenhenger. Han er imidlertid ikke ansatt som lektor ved universitetet lenger. Faksimile: Senzie Akademiklinikk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Karim Sayed er ikke lenger ansatt ved Universitetet i Sørøst-Norge. Arbeidsforholdet ble avsluttet i 2020. Vi tilbyr ikke lenger utdannelse i dermatologisk sykepleie.

Det skriver Reidun Mangrud, kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Sørøst-Norge, i en e-post til Børsen.

«FAKTA»: Slik framstilles Karim Sayed i pressemeldingen om skjønnhetsklinikken på Frogner. Han har imidlertid ikke vært lektor ved Universitetet i Sørøst-Norge på to år. Faksimile: NTB
«FAKTA»: Slik framstilles Karim Sayed i pressemeldingen om skjønnhetsklinikken på Frogner. Han har imidlertid ikke vært lektor ved Universitetet i Sørøst-Norge på to år. Faksimile: NTB Vis mer

Opplysningene står i motstrid til det den allerede kontroversielle kjendisklinikken på Frogner hevder. Der fronter Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø en skjønnhetsklinikk med den legeutdannede Karim Sayed som «ansvarlig lege».

Lagt ned

I pressemeldingen omtaler de Sayed slik:

«Lektor/medisinsk ansvarlig ved Universitetet i Sørøst-Norge innen utdannelse i kosmetisk dermatologi. »

Det har han imidlertid ikke vært siden 2020. Nå er hele utdanningen lagt ned.

- Nøyaktig samme stilling

Børsen har vært i kontakt med Sayed, som besvarer våre spørsmål i en e-post:

- Hvorfor hevder du at du fortsatt er lektor, når det ikke er tilfelle?

- Jeg er fortsatt lektor og medisinsk ansvarlig på det samme studiet. Studiet er ikke lagt ned, det er bare flyttet fra USN over til privat sektor. Senzie Akademiet ble skilt ut fra USN i 2020 til å bli helprivat, og stillingen min er nøyaktig den samme. Jeg foreleser fortsatt på USN i tillegg til lektorstillingen jeg har på akademiet hvor jeg også er medisinsk ansvarlig.

- Ikke tenkt på

Karim Sayed bruker tittelen som lektor ved universitetet i Sørøst-Norge også i flere andre sammenhenger, viser Dagbladets gjennomgang - både i sosiale medier og hos andre arbeidsgivere.

- Hvis det er en «glipp», hvordan kan denne «glippen» ha skjedd flere ganger?

- Jeg har vært lektor og medisinsk ansvarlig ved studiet på USN i flere år fram til 2020. Da Senzie Akademiet ble skilt ut fra USN fortsatte jeg i den samme stillingen, men da altså i Senzie Akademiet med nye eiere. Fortsatt foreleser jeg i tillegg ved USN. Her må jeg bare beklage at jeg ikke har endret signaturen på e-posten min og FB-profilen min fra «lektor ved USN» til «lektor ved Senzie Akademiet og foreleser ved USN», dette har jeg rett og slett ikke tenkt på.

Senzie Akademiet har ingen akkreditering fra Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), og utdannelser de tilbyr kan heller ikke finansieres ved hjelp av Lånekassen.

- Lei meg

- Har du opplyst overfor Tjelta, Skarbø og Rudjord at du ikke lenger er lektor, eller tror de at det som står i pressemeldingen er riktig?

- Jeg har informert dem om at jeg fortsatt er lektor ved akademiet, men at riktige skal være lektor ved Senzie Akademiet og foreleser ved USN, og at jeg er lei meg for at dette ble upresist.

- Hvordan vil du rette opp i dette?

- Jeg har selvfølgelig tatt bort dette og rettet opp i signaturer mine osv. Jeg har også bedt Senzie Akademiet endre på det på sine nettsider så det blir helt presist.

Foreleser, ikke lektor

Anne Grethe Stinessen Steinsvåg, fagansvarlig for videreutdanning i dermatologisk sykepleie ved Universitetet i Sørøst-Norge, presiserer at Sayed fortsatt er foreleser hos dem.

- Hans kompetanse brukes hos oss to ganger i året, så Sayed har en forbindelse til universitetet fortsatt, sier Steinsvåg til Børsen.

- Men han er ikke ansatt som lektor hos dere lenger?

- Nei, det stemmer. Han er foreleser med lektorkompetanse. Det er sannsynligvis bare slurv fra hans side. Studiet han underviste i, ble faset ut i 2020 og overført til Senzie Akademiet. Universitetet har ikke et formelt samarbeid med dette akademiet.

Kritikk

Børsen har vært i kontakt med Vibeke Sundene som driver Senzie Akademiet. Hun bekrefter at Sayed er ansatt ved akademiet under «lektor»-tittel, noe han har vært i mange år.

RØFF START: Det har kommet kraftig kritikk mot skjønnhetsprosjektet til Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa Rudjord. Pressefoto: Julie Pike / Nomi
RØFF START: Det har kommet kraftig kritikk mot skjønnhetsprosjektet til Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa Rudjord. Pressefoto: Julie Pike / Nomi Vis mer

Den kjendistunge klinikken på Frogner har fått kraftig kritikk etter at de annonserte oppstarten sin i et langt lanseringsintervju i Dagens Næringsliv.

Tjelta, Rudjord og Skarbø har høstet storm for omfattende bruk av medisinske termer i lanseringen av en klinikk som tilsynelatende skal tilby skjønnhetsbehandling.

Børsen har bedt om en kommentar fra Skarbø, Tjelta og Rudjord, via pressekontakt Tara Lie-Hagen. I en e-post til Børsen svarer Vanessa Rudjord, via Lie-Hagen, følgende:

- Karim var altså lektor ved Universitetet i Sørøst-Norge og er nå lektor ved Senzie Akademiet. Studieretningen han var lektor for ved Universitetet i Sørøst-Norge ble skilt ut fra USN til det som i dag er Senzie Akademiet. Der jobber Karim den dag i dag som lektor. Han foreleser fortsatt ved Universitetet i Sørøst-Norge og er fortsatt utdannet lege fra Universitetet i Oslo. Han har fortsatt 12 års erfaring innen estetisk medisin og er blant landets fremste på sitt felt, sier Vanessa Rudjord.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer