Madam Bergen:

Legger ned: - Ekstra tungt

Mandag fikk de 13 ansatte beskjed om at fabrikken legges ned.

FLYTTER DRIFTEN: Fabrikken Madam Bergen legges ned fra høsten, og driften legges til Lofoten. Foto: Shutterstock / NTB
FLYTTER DRIFTEN: Fabrikken Madam Bergen legges ned fra høsten, og driften legges til Lofoten. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I helga skrev Børsen om fiskekjempen Lofotprodukt AS som vurderte å stenge produksjonsfabrikken Madam Bergen.

Mandag kunne selskapet fortelle 13 ansatte på fabrikken i Godvik utenfor Bergen sentrum at driften flyttes til Lofoten. Det meldes i en pressemelding.

- Vi fikk den endelige beskjeden i dag, noe vi mottok med tungt hjerte. Stemningen på jobb i dag er nedtrykt. Vi har skjønt at det gikk denne veien. Nå står vi uten arbeid fra månedsskiftet september/oktober. Jeg kjenner ikke til at noen av oss flytter nordover for å jobbe videre der, sier teknisk ansvarlig Jarle Støle til Bergensavisen, som først omtalte saken.

Det er spesielt strømregningene som har skylda for at driften ikke har gått rundt. Også høyere kostnader til råvarer og emballasje har bidratt til å gjøre børen for tung.

- Vi må legge ned driften i Godvik av økonomiske grunner. Den siste tida har det vært ekstra tungt med høye strømregninger, sier daglig leder Øystein Rist til avisa.

STORE INNTEKTER: I sesongen er det ventet å bli fisket rundt to hundre tusen tonn fisk til en førstehåndsverdi for fiskerne på ca. fire milliarder norske kroner. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Henning Lillegård. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Fabrikken er mest kjent for å produsere hjertefiskekaker, som har funnet veien spesielt til bergensernes middagstallerkener.

Driftsleder Vibecke Gatland Jacobsen sa i forrige uke at fabrikken utenfor Bergen ikke har fått strømstøtte, da konsernet og selskapets største fabrikk holder til i Lofoten. Der har strømmen vært billig og ikke kvalifisert til strømstøtte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer