Madam Bergen:

Legger ned: - Ekstra tungt

Mandag fikk de 13 ansatte beskjed om at fabrikken legges ned.

FLYTTER DRIFTEN: Fabrikken Madam Bergen legges ned fra høsten, og driften legges til Lofoten. Foto: Shutterstock / NTB
FLYTTER DRIFTEN: Fabrikken Madam Bergen legges ned fra høsten, og driften legges til Lofoten. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I helga skrev Børsen om fiskekjempen Lofotprodukt AS som vurderte å stenge produksjonsfabrikken Madam Bergen.

Mandag kunne selskapet fortelle 13 ansatte på fabrikken i Godvik utenfor Bergen sentrum at driften flyttes til Lofoten. Det meldes i en pressemelding.

- Vi fikk den endelige beskjeden i dag, noe vi mottok med tungt hjerte. Stemningen på jobb i dag er nedtrykt. Vi har skjønt at det gikk denne veien. Nå står vi uten arbeid fra månedsskiftet september/oktober. Jeg kjenner ikke til at noen av oss flytter nordover for å jobbe videre der, sier teknisk ansvarlig Jarle Støle til Bergensavisen, som først omtalte saken.

Det er spesielt strømregningene som har skylda for at driften ikke har gått rundt. Også høyere kostnader til råvarer og emballasje har bidratt til å gjøre børen for tung.

- Vi må legge ned driften i Godvik av økonomiske grunner. Den siste tida har det vært ekstra tungt med høye strømregninger, sier daglig leder Øystein Rist til avisa.

Fabrikken er mest kjent for å produsere hjertefiskekaker, som har funnet veien spesielt til bergensernes middagstallerkener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer