Legger ned etter 30 år

Martin Pedersen, kjent som «Norges største bankraner», legger ned kafeen sin i Åsgårdstrand etter 30 års drift.

STENGER KAFEEN: Etter høstferien er det kroken på døra for Martin Pedersens serveringssted Munchs kafé i Åsgårdstrand. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
STENGER KAFEEN: Etter høstferien er det kroken på døra for Martin Pedersens serveringssted Munchs kafé i Åsgårdstrand. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært høyere strømpriser enn omsetning, så nå er det kroken på døra, sier Martin Pedersen til Tønsbergs Blad.

Han er kjent for å ha begått et stort antall væpnede ran på 70-tallet, og har de siste 30 åra drevet Munchs kafé i Åsgårdstrand.

Han erkjenner at beslutningen har gjort ham «utrolig deprimert».

- Det er det eneste positive jeg har gjort i denne verden, sier han.

DEPRIMERT: Martin Pedersen i kaféen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
DEPRIMERT: Martin Pedersen i kaféen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Mistet skjenkebevillingen

Også gjennom kafédriften har den tidligere bankraneren blitt kritisert for å «rane» gjestene sine ved å kreve 180 kroner for et smørbrød, 80 for en softis og 70 for kaffe med påfyll.

Da Dagbladet besøkte ham på kaféen i september, erkjente han raskt at prisene var stive.

Han understreket samtidig at sesongen er kort og at han ikke har hatt skjenkebevilling på mange år.

- Uten mulighet til å selge alkohol må jeg sørge for inntektene på andre måter. Jeg håper å få bevillingen tilbake. Jeg mistet den for ti år siden, ble tatt bak rattet med 0,4 i promille. Naboer fryktet bråk, mange ønsket tydeligvis at jeg ikke skulle lykkes med kafé og restaurant, sa han.

Langer ut mot regjeringen

Overfor Tønsbergs Blad langer kafé-eieren ut mot regjeringens strømstøtteordning for næringslivet, som han mener ikke holder mål.

- Hadde jeg vært bankraner fortsatt, skulle jeg ranet Støre og co. Vi får jo ikke støtte i det hele tatt, sier Pedersen.

På spørsmål om hans planer for framtida etter nedleggelsen av kaféen, opplyser han at han nå vurderer om han skal bli i Åsgårdstrand, eller flytte til Filippinene, der hans kone er fra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer