RN Nordic Oil:

Legger ned i Norge

Det statseide russiske selskapet Rosneft legger ned datterselskapet RN Nordic Oil AS.

LEGGER NED: Rosneft-sjef Igor Setsjin med Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB
LEGGER NED: Rosneft-sjef Igor Setsjin med Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det statseide russiske selskapet Rosneft legger ned datterselskapet RN Nordic Oil AS, skriver DN.

Det framgår av kunngjøringer i Brønnøysundregisteret. Oppløsningen av selskapet ble kunngjort torsdag. Siden 2014 har RN Nordic Oil søkt etter letelisens etter olje i seks norske konsesjonsrunder, uten å få tildelt en eneste.

EU-sanksjonene ble innført i norsk rett 18. mars, og det ble forbudt å handle med blant andre Rosneft. Ifølge DN har oljeselskapet vært ti år i Norge, uten en spesielt fruktbar tid.

Selskapet var ledet at Halfdan Millang, som også er oppført som styreformann og daglig leder i PB Norge, som Børsen omtalte i mars. Det selskapet er eid av Rosneft og Sberbank via et russisk, felleseid selskap, og har en stor oljetankflåte i Norge.

Det er foreløpig ikke meldt oppløsning av PB Norge.

DN skriver at Rosneft og det privateide russiske oljeselskapet Lukoil etablerte datterselskap i Norge i 2012, hvor man hadde et godt forhold til Russland før Krim-annekteringen to år seinere.

I starten av mars valgte interesse- og arbeidsgiverorganisassjonen Norsk olje og gass å suspendere medlemsskapene til RN Nordic Oil AS og Lukoil Overseas North Shelf AS, sistnevnte datterselskapet til Lukoil. Bakgrunnen var den pågående krigen i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer