Rec Solar:

Legger ned i Norge

100 ansatte mister jobben.

LEGGER NED: Fiskaa teknologipark vest for sentrum av Kristiansand der REC Solar holder til.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
LEGGER NED: Fiskaa teknologipark vest for sentrum av Kristiansand der REC Solar holder til.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fædrelandsvennen skriver at solcelleselskapet Rec Solar legger ned hele sin norske virksomhet. 100 ansatte mister dermed jobben, i fabrikkene i Kristiansand og i Porsgrunn.

For en måned siden ble det kjent at selskapet stengte produksjonen. Nå er det altså slutt for godt.

- Vi har gjennomført flere tiltak de siste 12 månedene for å opprettholde virksomheten. Men vi er kommet til punktet der det dessverre ikke er mulig å se for seg produksjon av høyrent silisium i Norge som går i balanse. Vi beklager at dette nå rammer dyktige Rec-ansatte, sier administrerende direktør Jan Enno Bicker i Rec i en pressemelding.

Selskapet har slitt lenge på grunn av høye strømpriser. I mars i år ble det kjent at 50 ansatte mistet jobben.

- Dette er først og fremst trist for de ansatte ved Rec Solar og deres familie som lenge har levd i usikkerhet. I tillegg er det trist for utviklingen av grønn industri i Norge. Det er litt av et paradoks at solcelleindustrien rammes så hardt av at prisen på vannkraft har fått økt prissmitte fra utenlandske gasspriser, sier energi- og miljøpolitisk talsperson for Rødt, Sofie Marhaug, i en kommentar til Børsen.

Stortingsrepresentant i Næringskomitéen, Rasmus Hansson (MDG), reagerer også kraftig på nyheten - og går hardt ut mot næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

- At norsk solcelleindustri gir opp er rett og slett villet politikk. Vestre og regjeringen har hatt all verdens tid og informasjon til å redde REC, men har nektet å gjøre det. Her har vi resultatet av en regjering som fortsatt er mye mer opptatt av å verne og utvikle oljenæringen enn av å bygge det grønne skiftet, sier han.